Skip to main content

Reprezentanții OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa Centrală și de Est, au anunțat astăzi că și-au propus ca în fiecare an să acorde un nivel crescător al divindendelor.

„Pentru a oferi acționarilor siguranța unui dividend stabil, predictibil şi atractiv în anii următori, OMV Petrom S.A. (Societatea) anunță o nouă politică de dividende, după cum urmează: OMV Petrom S.A. (Societatea) se angajează să asigure acționarilor o rentabilitate competitivă pe perioada ciclului de afaceri, inclusiv prin plata unui dividend crescător. Ne propunem să creștem în fiecare an valoarea dividendului sau cel puțin să menținem nivelul din anul anterior, în concordanță cu performanța financiară și necesarul de investiții, având în vedere soliditatea financiară pe termen lung a Societății”, se arată într-un mesaj transmis Bursei de Valori București.

Anunțul este semnat de Stefan Waldner, Director Financiar, Membru al Directoratului, și Peter Zeilinger, Membru al Directoratului Upstream.

OMV Petrom este deținută majoritar de grupul austriac OMV Petrom, cu 51%, în timp ce statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din titluri. Este cea mai valoroasă companie listată la BVB.

Compania a raportat pentru anul trecut un profit net consolidat în valoare de aproape 2,5 miliarde lei, cu 139% mai mare față de rezultatul din 2016, și vrea ca anul acesta să distribuie 45% din profit către acționari.

Propunerea Directoratului privind distribuirea de dividende pentru anul financiar 2017, așa cum a fost anunțată în 21 februarie 2018, respectiv un dividend brut de 0,02 lei/acțiune, a fost aprobată de către Consiliul de Supraveghere pe 19 martie 2018 și va fi supusă aprobării Adunării Generale Ordinare a Acționarilor convocată în data de 26 aprilie 2018.

Începând cu data de 1 mai, funcția de Președinte al Directoratului și Director General Executiv (CEO) al OMV Petrom S.A. va fi preluată de Christina Verchere, numirea sa în această poziție fiind aprobată de Consiliul de Supraveghere și anunțată în data de 9 ianuarie 2018. Mandatul Marianei Gheorghe de Președinte al Directoratului și CEO al OMV Petrom înceteaza la data de 30 aprilie.

Sursa foto: OMV Petrom