Skip to main content

În Strategia Energetică a României, un document elaborat de PSD și de ALDE și publicat toamnă trecută (deci, nu inventat de Soros sau de Bildelberg), se menționează următoarele:

„Dezvoltarea sectorului energetic este parte a procesului de dezvoltare a României. Creșterea sistemului energetic înseamnă: construirea de noi capacități; retehnologizarea și modernizarea capacităților de producție, transport și distribuție de energie; încurajarea creșterii consumului intern în condiții de eficiență energetică; export. Sistemul energetic național va fi astfel mai puternic, mai sigur și mai stabil.

Legat de construirea de noi capacități: domnul ministru și domnii secretari de stat au de dat niște explicații cu privire la ce se întâmplă cu reactoarele 3 și 4 și cu ce vom înlocui capacitățile de producție a cărbunelui care vor trebui scoase din uz. Dar repede, urgent! În plus, nimeni nu va mai retehnologiza nicio rețea de transport sau distribuție, cât timp prețul la producția de energie e plafonat și cât timp există taxa de 2% pe cifră de afaceri. Asta înseamnă pentru oameni pene de curent, pentru industrie este sinonim cu stagnare, depreciere etc, job losses.

Citiți continuarea articolului pe Newsweek.ro.

(Sursa foto: Transelectrica, Facebook)

ARTICOLE SIMILARE:

Explicație pentru recordurile de pe bursa de energie: ce se produce în România are un preț foarte mare

Anton s-a răzgândit în privința taxei de 2% pentru companiile pe cărbune: „Nu mai poți să le împovărezi și cu altceva”

Avem noroc de vânt și soare. Cărbunele nu mai acoperă nici 20% din producția de energie

ANALIZĂ. Marea ipocrizie a lui Dragnea. Pe cine ajută întoarcerea prețurilor la gaze și energie sub controlul statului