Skip to main content

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Electrica SA a ales astăzi trei noi membri în Consiliul de Administrație, pentru ocuparea posturilor vacante de administratori, a anunțat compania. Printre ei se află și Niculae Havrileț, fost președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în prezent consilier al ministrului Energiei. Ceilalți doi au fost în aceeași perioadă membri în Consiliul de Administrație al Tarom.

Astfel, noii membri ai Consiliului de Administrație al Electrica sunt: Radu Mircea Florescu – licențiat în Marketing și Finanțe la Boston College, Dragoș Andrei – licenţiat la Facultatea de Comerţ, Academia de Studii Economice din București, fost consilier la cancelaria premierului  în perioada 2013-2015, și Niculae Havrileț, fostul președinte al ANRE. Radu Mircea Florescu și Dragoș Andrei au „făcut echipă” și la Tarom, tot în Consiliul de Administrație, ambii fiiind înlocuiți în august 2017.

Din Consiliul Electrica SA, compus din șapte membri, mai fac parte: Valentin Radu, Gicu Iorga, Ramona Ungur și Bogdan Iliescu, se arată în comunicatul Electrica.

Cele trei poziții au devenit vacante ca urmare a renunțării la mandat a următorilor administratori: Arielle Marie Malard de Rothschild, Willem Jan Antoon Henri Schoeber și Elena Doina Dascălu. Durata mandatului administratorilor aleși va fi egală cu perioada care a rămas până la expirarea mandatului aferent pozițiilor vacante, respectiv până la 27 aprilie 2022.

NOTĂ: Acest articol a fost actualizat, pentru completări privind experiența noilor administratori. 

(Sursa foto: Electrica, Facebook)

ARTICOLE SIMILARE:

Corina Popescu, aleasă Director General al Electrica pentru un mandat de 4 ani

ALDE vrea să își pună noi oameni în conducerea Electrica. Acționar minoritar: „Compania devine filială de partid”

Un tânăr antreprenor vrea în boardul Electrica