Skip to main content

O rudă a președintelui rus Vladimir Putin a fost numită pe o poziție de senior în gigantul energetic de stat Gazprom, cel mai mare producător de gaze naturale la nivel mondial, scrie The Moscow Times. Ulterior, Gazprom a comunicat vineri că nepotul lui Putin,  Mikhail Putin, va ocupa poziția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație, fără a preciza care îi vor fi responsabilitățile, potrivit Reuters.

Inițial, grupul nu a precizat pe cine a nominalizat în boardul Gazprom, dar purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry Peskov, a confirmat că este vorba despre o rudă a președintelui rus. „Din câte știu, este o rudă îndepărtată a președintelui. Nu știu dacă au vreun contact”, le-a spus Peskov jurnaliștilor.

Gazprom avea o poziție vacantă în Consiliul de Administrație după ce Alexander Kozlov, reposnabil de logistică și achiziții, a murit în luna decembrie a anului trecut, la vârsta de 65 de ani.

Foto: Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Consiliului de Administrație al Gazprom, Alexey Miller (sursa: Kremlin.ru)