Skip to main content

Dan Iulius Plaveti, fost președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) în timpul guvernului Boc, a ajuns la conducerea Hidroserv, filiala a Hidroelectrica responsabilă cu servicii de montaj, reperații și mentenanță la hidroagregate.

Hidroelectrica, cel mai mare producător local de electricitate, a ieșit din insolvență în iunie 2016, însă locul ei a fost luat de Hidroserv, care a intrat în insolvență în octombrie 2016 și nu prea dă semne de redresare de atunci.

Potrivit informațiilor noastre, în trecut Plaveti a fost susținut de Gabriel Oprea pentru funcția de director general al Hidroelectrica, însă a fost refuzat de Remus Borza, administratorul judiciar, la acea vreme, al companiei.

Experiența profesională a lui Dan Plaveti e legată mai degrabă de domeniul auto, până să ajungă la ANRE –  în 2009, ca vicepreședinte, fiind apoi președinte, în perioada 2010-2012 – ocupându-se doar cu vânzările de mașini. După ce a fost schimbat de Victor Ponta de la șefia ANRE, s-a întors în sectorul auto. Apoi a fost numit în conducerile societăților de stat Tarom, CFR Călători sau Compania Națională Aeroporturi București.

În mai anul trecut, a fost numit și membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, cu un mandat interimar de patru luni. Puteți citi CV-ul lui Dan Plaveti aici.