Skip to main content

În contextul eliminării, de la 1 ianuarie 2021, a prețurilor reglementate la energie electrică pentru clienții casnici, ENGIE Romania lansează o nouă ofertă de energie electrică, ENGIE Star. Prin această ofertă, clienții beneficiază de prima factură gratuit, în limita a 100 de lei, și de preț fix al energiei active, de 0,330 lei/kWh, timp de 12 luni, a transmis compania, într-un comunicat de presă.

Prețul final plătit de un client este compus din prețul energiei active, tariful de rezervare, tarifele reglementate (tarif de distribuție, tarif de introducere energie electrică, tarif de extragere energie electrică, tarif pentru serviciul de sistem), la care se adaugă certificatele verzi, contribuția pentru cogenerare de înaltă eficiență, acciza necomercială și TVA de 19%. Preţurile finale se pot modifica în funcţie de schimbările tarifelor reglementate aprobate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Clienții care accesează oferta vor primi factura de energie electrică pe e-mail.

Contractarea ofertei se poate realiza în câțiva pași simpli, pe site-ul engie.ro, și în toate cele 32 de centre și puncte de relații cu clienții ENGIE Romania. Tot pe site, cei interesați pot consulta oferta, cu toate costurile incluse, precum și exemple de calcul estimat pentru factura finală.

  • Astfel, pentru oferta ENGIE Star, un consumator din București cu un consum mediu de 120 kWh/lună, la un apartament de două camere, va avea prima factură gratuit, în limita a 100 de lei, iar timp de 11 luni, un preț de aproximativ 86,37 lei/lună, TVA inclus.

Din portofoliul actual de oferte de energie electrică pe piața concurențială, clienții mai au la dispoziție:

ENGIE e-Elec 36 – oferta se adresează clienților care doresc predictibilitate, oferind un preț fix la energia activă, de 0,285 KWh, timp de 36 de luni, la care se adaugă un abonament de 0,28 lei/zi. Clienții care contractează această ofertă, online sau în centrele de relații cu clienții, beneficiază de 50% discount la prețul energiei active timp de trei luni, precum și de un voucher în valoare de 100 de lei pentru manoperă la reparații.

ENGIE One – pachet integrat de energie electrică, gaz și servicii tehnice. Oferta se adresează clienților care doresc simplitate, prin accesarea unui pachet integrat de furnizare de energie electrică, gaz şi servicii tehnice pentru siguranţa locuinței (verificări și revizii tehnice ale instalației de gaze naturale și centralei termice) ce poate fi accesat online prin încheierea unui singur contract. Pentru toate aceste servicii clientul va primi lunar o singură factură, cu o valoare fixă, stabilită în funcţie de tipul de locuinţă cu regularizare financiară o singură dată, anual.

ENGIE One se adresează clienților și non-clienţilor care beneficiază de încălzirea cu centrală termică individuală pe bază de gaze naturale din Bucureşti şi din judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

„Le recomandăm clienților să se informeze atent cu privire la ofertele disponibile în piață, la condițiile contractuale propuse, la durata de valabilitate a diverselor oferte, precum și la serviciile și facilitățile puse la dispoziție. Reamintim clienților că, în contextul unei piețe concurențiale, au posibilitatea de a schimba oricând furnizorul, cu condiția să notifice furnizorul actual privind încetarea contractului de furnizare cu cel puțin 21 de zile înainte, conform procedurii aprobate de ANRE”, au transmis oficialii companiei, într-un comunicat.

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, ENGIE Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds.

Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km, deţin două parcuri eoliene și un parc fotovoltaic, cu o capacitate totală de 110 MW, şi au 4.000 de angajaţi.

ARTICOLE SIMILARE:

Distrigaz Sud Rețele: În ultimii 15 ani, am extins rețeaua cu circa 7.000 km, aproape cât distanța aeriană de la București la New York

Badea, Hidroelectrica: Doar piaţa liberă poate da un preţ corect al energiei la consumator

E.ON Gaz Furnizare și E.ON Energie România fuzionează