Skip to main content

ABB a obținut un contract în valoare de aproximativ 30 de milioane de dolari de la compania canadiană de date și analiză EarthDaily Analytics Corp. (EDA), pentru a dezvolta și a produce sisteme de imagistică multispectrale de ultimă generație care să fie amplasate pe 10 sateliți (inclusiv o rezervă pe orbită) ce vor înconjura Pământul. Sateliții vor fi lansați începând cu anul 2023, permițând o acoperire globală zilnică fără precedent a ecosistemelor Pământului. Imaginile de înaltă calitate vor oferi informații aproape în timp real despre schimbările naturale și despre cele cauzate de om pe planetă, a transmis compania, într-un comunicat.

„Suntem mândri să colaborăm cu ABB la dezvoltarea revoluționarului EarthDaily Constellation, care va oferi o acoperire globală zilnică fără precedent a Pământului la o calitate ultra-înaltă a imaginii de nivel științific. Sistemele actuale de observare a Pământului prin satelit oferă fie o calitate înaltă a imaginii cu acoperire scăzută, fie o calitate scăzută a imaginii cu o acoperire ridicată. EarthDaily Constellation oferă o calitate înaltă a imaginii și o diversitate bogată de benzi spectrale împreună cu o acoperire globală zilnică – lucru care nu a mai fost niciodată disponibil până acum. Istoricul lung de succes al ABB în domeniul senzorilor spațiali și al observației Pământului ne oferă nu numai cea mai bună tehnologie, ci și încrederea care vine din colaborarea strânsă cu o companie de top în tehnologie”, a declarat Don Osborne, CEO EarthDaily Analytics.

Odată implementată în rețeaua de sateliți, tehnologia ABB va capta în mod continuu imagini ale maselor terestre ale planetei și ale zonelor maritime vaste, pe măsură ce sateliții înconjoară Pământul. Sistemul de analiză bazat pe inteligența artificială al EDA va procesa apoi datele culese din aceste imagini pe baza modificărilor înregistrate și va genera date utile care vor include informații despre starea ecosistemelor Pământului, precum și despre impactul și progresul schimbării climatice.

  • Pe lângă faptul că oferă perspective asupra schimbărilor climatice, aceste măsurători i-ar putea ajuta pe oamenii de știință să abordeze unele dintre cele mai mari provocări ale lumii – de la monitorizarea sănătății culturilor, până la predicția traiectoriilor incendiilor forestiere. Datele adunate oferă o perspectivă valoroasă care permite un sprijin sporit pentru acțiuni pozitive pentru mediu, inclusiv conservarea și gestionarea sustenabilă a resurselor.

Grupul spațial din cadrul Diviziei de Măsurare și Analiză a ABB este specializat în dezvoltarea capacităților de măsurare din spațiu, de la activarea prognozelor meteo zilnice până la monitorizarea precisă a creșterii gazelor cu efect de seră sau identificarea emițătorilor puternici. Mai multe detalii găsiți AICI.

ARTICOLE SIMILARE:

Scenariu pesimist: „coșmar climatic” în lunile de vară. Cum ar putea evolua clima României în următoarele decenii

OPINIE // CLUBUL CLIMATIC – următorul pas după includerea României în grupul țărilor dezvoltate?