Skip to main content

Activitatea la Complexul Energetic Oltenia a fost reluată, începând cu ora 20:00, în toate cele zece cariere ale companiei, a anunțat acum Ministerul Energiei.

După șapte zile de proteste ale minerilor de la Complexul Energetic Oltenia, care au întrerupt activitatea în carierele de lignit, ministerul Energiei a anunțat că, în urma negocierilor de astăzi de la sediul Prefecturii Gorj cu sindicatele din cadrul societății, se va relua munca în șapte cariere. În celelalte trei, încă se purtau discuții.

Astfel, carierele în care activitatea se pregătește să reînceapă sunt: Roșia, Rovinari, Tismana, Jilț Nord, Jilț Sud, Lupoaia și Husnicioara. CE Oltenia deține 10 unități miniere din bazinele Rovinari, Motru, Jilț și Mehedinți din județele Gorj și Mehedinți, în care lucrează 8.150 de salariați. Cele trei unități unde continua greva sunt: Pinoasa, Peșteana și Roșiuța.

  • În condițiile reluării imediate a activității”, s-a stabilit că, în limita prevederilor bugetare, se va acorda un spor de producție de 1.000 lei brut, respectiv 585 lei net pentru personalul muncitor din activitatea de producție, mentenanță și transport cărbune. Pentru alte categorii de personal, primele vor fi mai mici, a transmis compania.

De asemenea, vor fi acordate vouchere de vacanță pentru toți salariații, în sumă de 1.450 lei, începând cu data de 01.05.2019. Prima pentru sărbătorile pascale va fi de cel puțin 330 lei net.

„Administrația se angajează să nu inițieze niciun fel de măsuri în vederea aplicării de sancțiuni față de salariații participanți la grevă, în condițiile recuperării timpului de lucru”, a transmis compania, într-un comunicat.

(Sursa foto: CE Oltenia)