Skip to main content

Pollutec, cel mai important târg de soluții de mediu pentru industrie, orașe și regiuni, organizat de RX France, revine la Eurexpo Lyon de marți 10 până vineri 13 octombrie 2023. De la tratarea poluării și a noxelor până la protecția mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice, Pollutec este, de 45 de ani, evenimentul de referință pentru tranziția ecologică și energetică. La fiecare ediție, promovează inovațiile și problemele emergente și reunește actori francezi și internaționali din domeniul mediului cu același obiectiv: să ofere soluții la problemele de mediu pentru toate părțile interesate, au transmis organizatorii, într-un comunicat de presă.

Pollutec, care în 2021 a reunit peste 46.000 de vizitatori profesioniști (dintre care 12% au fost internaționali) și 2.000 de expozanți (dintre care 28% au fost internaționali), își sărbătorește anul acesta cea de-a 45-a aniversare. Salonul va face apel la o diversitate de actori pentru a alimenta reflecțiile în jurul numeroaselor subiecte ancorate în actualitate și pentru a însoți astfel industriașii, orașele și teritoriile în tranzițiile lor. Anne-Manuèle Hebert, recent numită director al Pollutec, prezintă o ediție 2023 imaginată ca un răspuns la provocările cu care ne confruntăm cu toții.

Cu 14 sectoare reprezentate, conținutul și dezbaterile rămân în centrul strategiei expoziției și al poziționării sale unice în Europa, prin numeroase spații editoriale, cum ar fi:

Platforma (etapa plenară), structurată în jurul a 4 piloni: Resurse, Adaptare, Implicare și Ocupare.

Forumul internațional: întâlniri între liderii de proiect și industriași și/sau teritorii europene și internaționale.

Spațiul „Agricultură și climă”: discuții încrucișate între calitatea solului, gestionarea resurselor de apă și suveranitate.

Spațiul Bluetec Sea&Coastline, organizat în jurul a 4 teme principale: biodiversitatea și mediul natural / decarbonizarea mediilor maritime / managementul costier / ENR renewable energy și multe altele.

Un nou director pentru Pollutec

„Deschiderea dezbaterilor: aceasta va fi provocarea Pollutec pentru această nouă ediție. La răscrucea de probleme între industriași și responsabili de proiecte – publice și private, ne propunem să creăm dezbateri, conversații și întâlniri și să oferim o viziune holistică asupra problemelor actuale cu care se confruntă societatea noastră”, explică Anne-Manuèle Hebert, noul director al Pollutec.

Alăturându-se grupului RX, Anne-Manuèle aduce cu ea experiența dobândită în cadrul unor grupuri de presă sau al unor organizatori de evenimente de top din Franța și din străinătate.

O viziune holistică și internațională asupra problemelor

De la tratarea poluării și a noxelor până la protecția mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice, Pollutec este, de 45 de ani, evenimentul de referință pentru tranziția ecologică și energetică. La fiecare ediție, promovează inovațiile și problemele emergente și reunește actori francezi și internaționali din domeniul mediului cu același obiectiv: să ofere soluții la problemele de mediu pentru toate părțile interesate.

Ca o ilustrare a acestei abordări globale, în 2023 vor fi oferite participanților și opt rute de vizitare: Inovare; Marea și linia de coastă; Gestionarea resurselor de apă; Decarbonizarea; Adaptarea orașelor și teritoriilor la schimbările climatice; Gestionarea și recuperarea deșeurilor biologice; Economia circulară și conservarea resurselor; Sănătate și mediu.

Pollutec va primi din nou numeroase țări, pavilioane și delegații internaționale. Italia va fi țara care va fi în centrul atenției; această distincție îi va permite să prezinte comunității internaționale puterea ecosistemului său în ceea ce privește soluțiile de mediu și gestionarea coastelor. Biletele sunt disponibile începând cu data de 17 mai pe site-ul: www.pollutec.com.

Despre Pollutec

Pollutec este cea mai importantă expoziție de soluții de mediu pentru industrie, orașe și teritorii. Timp de patru zile, acesta reunește profesioniști din toate sectoarele care își prezintă soluțiile inovatoare pentru industriași, autorități locale și alți actori economici, pentru a răspunde marilor provocări globale legate de eroziunea biodiversității, poluare și schimbări climatice.  Pentru a afla despre întregul program și pentru a urmări ultimele noutăți de la expoziție, vizitați site-ul Pollutec: https://www.pollutec.com/fr-fr.html