Skip to main content

SIAD România, o companie specializată în gaze medicinale, gaze si mixturi tehnice și alimentare, raportează o creștere de 10% a cifrei de afaceri directe în 2020 comparativ cu anul precedent, potrivit unui comunicat de presă.

,‚În 2020, cifra de afaceri SIAD România s-a ridicat la aproape 17 milioane euro, plasând compania printre primii 3 jucători din industrie. Creșterea înregistrată față de anul trecut a fost rezultatul adaptării rapide la schimbările de piață generate de pandemie, precum și îmbunătățirii eficienței în producție și distribuție’’, a declarat Roxana Jouni, Director General SIAD România.

SIAD România a contribuit la eforturile naționale de combatere a efectelor pandemiei datorită capacităților sale de furnizare a oxigenului. Din martie 2020, compania și-a consolidat capacitatea de a răspunde cu succes cererii fără precedent de oxigen de la clienții din sistemul medical.

Sursa foto: compania

Sursa foto: compania

,‚De la începutul acestei pandemii, consumul de oxigen medicinal a crescut semnificativ, iar în cazul anumitor spitale volumul chiar s-a triplat comparativ cu o perioadă normală. Pentru a răspunde acestei cereri fără precedent, am întreprins acțiuni rapide pentru a ne mări capacitatea de producție și distribuție. De asemenea, am achiziționat recipiente noi de gaz și am asigurat o monitorizare eficientă a lanțului de aprovizionare, în timp real’’, a adăugat Roxana Jouni.

SIAD România face parte din Grupul SIAD, unul dintre cele mai importante grupuri din industria chimică din Italia, cu o cifră de afaceri de 700 de milioane de euro în 2019, 70.000 de clienți în întreaga lume și aproape 2.000 de angajați. Fondat la Bergamo în 1927, grupul are birouri în Europa și în întreaga lume, fiind specializat în gaze tehnice, inginerie, sănătate, GPL și gaze naturale.

De la intrarea pe piața românească în 1990, SIAD s-a dezvoltat într-o afacere integrată, ce include 3 unități de producție (Călărași – unitate de separare a aerului; Cluj și București – stații de îmbuteliere), capacități de depozitare, logistică, vânzare și comercializare a diferitelor gaze și mixturi.

Compania are peste 4.000 de clienți în România din diverse industrii precum auto, chimică, prelucrarea metalelor, protecția mediului, alimentară sau sănătate și o echipă de 80 de angajați înalt calificați.

ARTICOLE SIMILARE:

Gazele naturale vor înregistra cea mai mare creștere între combustibilii fosili, până în 2035

Asociere Engie – Equinor pentru producția de hidrogen „albastru”, din gaze naturale