Skip to main content

Municipiul Suceava, unul dintre orașele din țară cu cele mai mari flote de autobuze electrice, instalează terminale de autobuz echipate cu încărcătoare rapide ABB pentru vehicule grele.

ABB a furnizat Municipiului Suceava treizeci de stații de încărcare de tip Terra 54 HV de 50 kW, precum și treisprezece stații de încărcare de 150 kW, pentru alimentarea flotei de autobuze electrice. Încărcătoarele de tip Terra 54 HV vor furniza energia electrică pentru încărcarea peste noapte a autobuzelor, în timp ce încărcătoarele de 150 kW vor asigura încărcarea rapidă a autobuzelor pe timpul zilei, la depou. HVC-urile oferă o putere mare de încărcare, asigurând astfel disponibilitatea maximă a vehiculului, arată ABB într-un comunicat.

Soluția ABB instalată la Suceava oferă interoperabilitate, fiind compatibilă cu autobuzele furnizate de diferiți producători. Soluția se caracterizează, de asemenea, prin înaltă performanță și longevitate, precum și prin simplitatea instalării și eficiență, datorită ușurinței cu care se conectează la rețea.

Încărcătoarele sunt deja echipate pentru a susține viitoarele autobuze electrice cu capacități de încărcare de 920 VDC. Aceste caracteristici au fost utilizate cu succes de ABB în alte țări din Europa, cum ar fi Germania, Suedia și Franța, a explicat compania ABB.

„Suntem bucuroși să sprijinim Primăria Suceava în această etapă importantă, acest proiect servind ca un exemplu de orientare către un viitor al transportului durabil. ABB este lider global în ceea ce privește soluțiile de încărcare rapidă DC și suntem gata să ajutăm mai multe orașe din România să își construiască infrastructura de mobilitate electrică”, a spus Erhan Savas, Country Managing Director pentru ABB în România.

ABB a intrat pe piața mobilității electrice încă din anul 2010. Grupul a primit premiul Global E-mobility Leader 2019 pentru rolul său activ în promovarea adoptării internaționale a soluțiilor de transport cu emisii zero. Mai multe detalii, găsiți AICI.

Transportul public în municipiul Suceava era deservit, la finele anului trecut, de 40 de autobuze electrice, 25 mari și 15 mici. „Mai trebuie să vină în Suceava încă 22 de autobuze: 15 mari care sunt licitate de Ministerul Dezvoltării și 7 mici, care au fost licitate și contractate de către municipalitate. În total vom avea un parc auto electric de 62 de autobuze electrice!”, declara, în luna decembrie 2020, primarul Sucevei, Ion Lungu. Găsiți amănunte AICI.

ARTICOLE SIMILARE:

Enel X România instalează peste 1.200 de panouri fotovoltaice pentru Mega Image

Planurile Brașovului, unul dintre cele mai poluate orașe europene, pentru mobilitate durabilă

Strategia primarilor din C40 pentru o recuperare verde și echitabilă: orașe „de 15 minute”