Skip to main content

Healthy by Design Building Institute (HDBI) a acordat producătorului britanic de sisteme de control pentru corpuri de iluminat Prolojik Limited certificarea IMMUNE Building Standard™ pentru sediul central din Buckinghamshire, Marea Britanie. Clădirea de birouri deținută de Prolojik Limited a obținut eticheta IMMUNE™-Strong în urma angajamentului companiei de a implementa măsuri de siguranță pentru sănătate și de a crea un spațiu de lucru mai sănătos pentru angajați.

The IMMUNE Building Standard™ este dezvoltat în România de o echipă de 20 de experți în sănătate, tehnologie, arhitectură, construcții, inginerie și facility management și inițiat de Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property și președintele European Property Federation. Standardul certifică nivelul de reziliență al unei clădiri în fața unei pandemii sau a unei amenințări similare, pe baza a 135 de criterii de măsurare.

Standardul IMMUNE™ este inspirat de tehnologii și proceduri dezvoltate și aplicate cu succes în spitale sau clinici și adaptate pentru utilizare în clădirile de birouri. Concret, standardul are la bază un index de 135 de măsuri recomandate pentru implementare în clădiri, care cuprinde soluții tehnice pentru proiectare arhitecturală, tehnologie și design precum și practici operaționale permanente și pregătite pentru activare în scenarii specifice de risc.

IMMUNE Building Standard™ este primul standard open-source conceput pentru clădiri de birouri și adaptabil oricărui mediu construit, având ca obiectiv să crească rezistența spațiilor interioare la amenințările actuale și viitoare pentru sănătate.

Liviu Tudor, Genesis Property

Liviu Tudor, Genesis Property

„The IMMUNE Building Standard™ ia avânt și beneficiază de un interes crescut din partea liderilor din întreaga lume care încearcă să reducă efectele Covid-19 asupra spațiilor construite și să contribuie în mod sustenabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului”, a spus Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property și președintele European Property Federation, într-un comunicat de presă.

Sediul central al Prolojik Limited integrează în prezent un set de măsuri, bazate pe știință și tehnologie, dintre cele 135 de criterii de măsurare / măsuri recomandate de IMMUNE™ pentru un mediu sănătos prin design. Printre măsurile IMMUNE™ se numără sisteme eficiente de filtrare a aerului și a apei și măsuri stricte pentru igienă, spațiul de carantină IMMUNE™ care funcționează ca o zonă special concepută, complet echipată și gata de utilizare în cazul nevoii imediate de izolare a persoanelor expuse, și depozitul de urgență IMMUNE™, care este un sistem logistic de răspuns în cazul unei pandemii.

  • Clădirile certificate primesc una dintre cele trei etichete: Puternic (Strong) cu 3 stele, Solid (Powerful) cu 4 stele sau Rezilient (Resilient) cu 5 stele, pe baza îndeplinirii criteriilor.

Certificarea IMMUNE™ Strong a sediului Prolojik Limited are la bază un proces complex de evaluare desfășurat de Build Green, companie autorizată independentă care a contribuit la dezvoltarea standardului.

Genesis Property este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, având o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară. Compania deține și administrează peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A, în clădirile Novo Park și West Gate Business District din București, unde lucrează peste 20.000 de angajați.

În 2020, Genesis Property a inițiat The IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, open source, care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19. Prin IMMUNE™, compania își propune să contribuie sustenabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului.

ARTICOLE SIMILARE:

România Eficientă lansează Calculatorul de Eficiență Energetică pentru consumatorii casnici de energie

Studiu Signify: Iluminatul cu LED poate genera economii de 150 de milioane de euro la bugetul statului

România Eficientă: Renovarea energetică a clădirilor are un potențial enorm, nu putem rămâne blocați în legislație învechită