Skip to main content

Fostul ministru al Finanțelor din cabinetul Cioloș, Anca Dragu, va prelua, de săptămâna viitoare, funcția de director general adjunct al companiei E.ON România, unul dintre principalii furnizori de gaze și electricitate de pe piața locală.

Ca membru al Consiliului Director, Anca Dragu va fi responsabilă de Afaceri Publice, Reglementare, Comunicare și CSR.

„După atâția ani de experiență în sectorul public la nivel național și internațional, este o provocare și o onoare să fac parte din conducerea unei companii private de asemenea anvergură. Sectorul privat este cel mai important din economie, fără el cel public nu ar exista, de aceea consider că acesta din urmă trebuie să lucreze în spijinul și pentru dezvoltarea celui privat”, a declarat, pentru NewsEnergy, Anca Dragu.

Anca Paliu Dragu a fost a doua femeie ministru al Finanțelor din istoria României, deținând portofoliul Finanțelor din noiembrie 2015 până la începutul lunii ianuarie 2017.

  • Anterior, din 2013, a fost analist economic în cadrul Directoratului general de economie şi finanţe al Comisiei Europene, după ce timp de 12 ani, din 2001 până în 2013, a lucrat în cadrul biroului de la București al FMI. Între anii 1996-2001, Anca Paliu Dragu a fost economist în cadrul Băncii Naționale.

E.ON România este compania platformă care susţine şi coordonează activitatea companiilor operaţionale ale grupului E.ON în sectorul energetic din România. Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Companiile din structura grupului E.ON operează, în prezent, o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 21.650 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.500 de kilometri şi desfăşoară activităţi în 20 de judeţe situate în jumătatea de nord a ţării, având circa 3,1 milioane de clienţi. Directorul general al companiei este Frank Hajdinjak.