În parteneriat cu Facultatea de Energetică din cadrul Universității POLITEHNICA din București, Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE a organizat prima ediție a evenimentului “Zilele carierei în industria energetică”. În perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2022, peste 1.000 de elevi, studenți, cadre didactice și reprezentanți ai companiilor de top din sectorul energetic au trecut pragul evenimentului de carieră, au transmis organizatorii, într-un comunicat de presă.
În fiecare zi a evenimentului s-au organizat tururi dedicate elevilor interesați de Facultatea de Energetică. Aceștia au putut vizita și câteva dintre laboratoarele facultății: laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte, laboratorul SCADA, laboratorul de Surse Regenerabile de Energie. Tururile au fost ghidate atât de profesori, cât și de studenți și au avut ca scop prezentarea oportunităților de studiu din cadrul Facultății de Energetică, precum și ce înseamnă viața de student al UPB, informații utile oricărui tânăr aflat în căutarea unei facultăți.
Ziua de luni a debutat cu deschiderea evenimentului, în cadrul căreia reprezentanții facultății și universității, respectiv Horia Necula – Prorector Universitatea Politehnica din București și Diana Robescu – Decan Facultatea de Energetică, dar și nume sonore în domeniul energetic, precum Petru Rușeț – Director General Siemens Energy, Ionuț Ciubotaru – Task force leader Future of Energy FFPG, au adus în prim plan subiecte ca: importanța tinerilor în dezvoltarea sistemului energetic, nevoia de implicare a companiilor în specializarea studenților în cadrul Facultății. Ziua a fost încheiată cu un concurs video, care a oferit studenților șansa de a-și face cunoscută opinia despre domeniul energetic, într-un mod inovativ și creativ.
Marți a fost ziua dedicată întru totul Facultății de Energetică, prin cele două workshop-uri: Practică studențească și Student la Energetică. Acestea au avut ca scop prezentarea detaliilor legate de practica din anul III de studiu și informații referitoare la specializările facultății și modul de alegere al acestora.
Ziua de miercuri a fost ziua cu cele mai multe activități pentru participanți. Laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte a găzduit prezentările de companii, Holul Facultății de Energetică a fost transformat prin standurile partenerilor și, nu în ultimul rând, curtea interioară a Facultății a fost însuflețită în timpul pauzelor de networking. Toate acestea au format cadrul perfect pentru studenți să strângă informații utile pentru viitorii pași în cariera lor, să interacționeze cu angajatorii din domeniu și să schimbe datele de contact cu aceștia.
Patru companii au avut prezentări miercuri: Engie, Eximprod, Enel și Nuclearelectrica. Ziua s-a încheiat cu Conferința: Energie prezent și viitor, o dezbatere liberă despre viitorul energeticii, unde s-a discutat despre tendințe precum decarbonizare, descentralizare, digitalizare și, bineînțeles, de importanța studenților de azi – specialiștii de mâine în dezvoltarea și aplicarea acestor concepte. La discuție au fost prezenți Dna. Diana Robescu – Decan Facultatea de Energetică, dl. Mihai Marcolț – Transelectrica, Dl. Popescu Octavian – Siemens Energy, Dl. Horia Garlonta – Eximprod și Dl. Ion Tristiu – Prodecan Facultatea de Energetică, în calitate de moderator.
A patra zi de eveniment a continuat cu prezentări susținute de Transelectrica, Enevo Group, Siemens Energy și Schneider Electric, în același cadru asigurat de laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte. Ziua a fost încheiată într-un mod cât se poate de inedit, ultima prezentare de companie fiind susținută de ELCEN chiar în Sala Mașinilor de la CET Vest.
Ultima zi de eveniment a fost dedicată vizitelor tehnice. Acestea au fost organizate la două obiective energetice importante: o stație electrică de transformare din apropierea Bucureștiului (Enel) și la cea mai mare rafinărie din sud-estul Europei – Petromidia (Rompetrol). Tot parte a evenimentului va fi și cea de-a treia vizită de studiu, în data de 18 noiembrie, la Fabrica de Combustibil Nuclear de la Mioveni (Nuclearelectrica). Ca și până acum, vizitele de studiu reprezintă o încântare pentru studenți, oferindu-le oportunitatea de a vedea și interacționa cu sistemul energetic încă de pe băncile facultății.
Mesajul organizatorilor pentru participanți: “Mulțumim pentru încrederea acordată evenimentului, pentru energia și interesul manifestat pe tot parcursul activităților și sperăm să ne revedem în cadrul celorlalte acțiuni pe care le vom organiza! Cu energie spre viitor!“
Partenerii evenimentului
Companii partenere: Rompetrol, Nuclearelectrica, Transelectrica, Eximprod, Schneider Electric, Enel, Siemens Energy, Engie, Enevo Group, Elcen, Crystal System
Asociații partenere: ASFE, RWEA, RPIA, IEEE Young Professionals Romania, HENRO, FPPG
Parteneri Media: energynomics, InvesTenergy, Bursa, Focus Energetic, NewsEnergy, e-nergia, EM360
Detalii eveniment
Website: https://carieraenergetica.ro/zileleCarierei2022/
Pagina web AIEE: https://www.aiee.ro/
Pagina Facebook AIEE: https://www.facebook.com/AIEE.Asociatie
Pagina LinkedIn AIEE: https://www.linkedin.com/company/aiee-asociatie/
ARTICOLE SIMILARE:
Zilele carierei în industria energetică 2022: Facultatea de Energetică își deschide porțile elevilor
Delgaz Grid testează în premieră utilizarea hidrogenului în amestec cu gazele naturale