Skip to main content

ABB va achiziționa ASTI Mobile Robotics Group (ASTI), un producător mondial de roboți mobili autonomi (AMR). Acesta va completa oferta de robotică și automatizare al ABB, ce va oferi astfel un portofoliu complet pentru următoarea generație de automatizări flexibile, a anunțat astăzi compania, într-un comunicat.

AMR-urile vor sprijini un grad de flexibilitate fără precedent, de la producție, logistică, intralogistică și aprovizionare până la medii de vânzare cu amănuntul și asistență medicală. Acest lucru va activa viziunea comună a ABB și ASTI de a ajuta clienții să înlocuiască liniile de producție liniare de astăzi cu rețele complet flexibile, în care AMR-urile inteligente manipulează în mod autonom materiale, piese și produse finite între stații de lucru inteligente conectate, în fabrici, centre logistice, laboratoare, magazine sau spitale.

Achiziția a fost semnată pe 19 iulie și se preconizează ca aceasta să se încheie la mijlocul anului 2021.

Sami Atiya, Președintele business-ului Robotics & Discrete Automation al ABB și Veronica Pascual Boé, ASTI CEO - sursa foto: ABB

Sami Atiya, Președintele business-ului Robotics & Discrete Automation al ABB și Veronica Pascual Boé, ASTI CEO – sursa foto: ABB

Fondată în 1982, ASTI are sediul central în Burgos, Spania și numără peste 300 de angajați în Spania, Franța și Germania. Astăzi, deține una dintre cele mai mari flote instalate de AMR-uri ale Europei și are o bază largă de clienți în domeniile auto, logistică, alimentară și băuturi și produse farmaceutice în 20 de țări.

„Prin această achiziție ABB va deveni singura companie care va oferi un portofoliu complet de soluții de automatizare AMR, roboți și soluții de automatizare a mașinilor, de la producție la logistică și până la punctul de consum. Este o mare schimbare pentru clienții noștri, deoarece aceștia se adaptează fiecărui consumator și profită de oportunitățile oferite de schimbările semnificative survenite în cererea consumatorilor”, a declarat Sami Atiya, președintele business-ului ABB Robotics & Discrete Automation.

Portofoliul AMR al companiei ASTI, lider în domeniul industrial, include vehicule de remorcare/tractor autonome, soluții de livrare produse către persoane, unități de transport și mutare de cutii, precum și o ofertă software cuprinzătoare, variind de la navigație și control al vehiculelor, gestionarea flotei și a comenzilor, până la sisteme de trasabilitate integrate în cloud.

Acestea vor fi integrate cu portofoliul de roboți ABB, automatizarea mașinilor, soluțiile modulare și suita software, inclusiv RobotStudio®, instrumentul de simulare și programare al ABB Robotics, creând astfel un portofoliu unic și complet de automatizare.

ABB și ASTI oferă expertiză aprofundată în partea de producție, inclusiv în industria automobilelor, produselor alimentare și a băuturilor și a produselor ambalate pentru consumatori, precum și pe noi segmente de creștere, inclusiv logistică, comerț electronic, comerț cu amănuntul și asistență medicală.

Având în vedere că se așteaptă ca vânzările AMR la nivel global să ajungă la aproximativ 14 miliarde de dolari până în 2025, ABB intenționează să extindă vânzările și asistența AMR la nivel global în 53 de țări. Găsiți amănunte AICI.

(Explicație foto: ABB Robotics_sursa: ABB)

ARTICOLE SIMILARE:

PNE AG a vândut trei proiecte eoliene în România și se va concentra pe proiecte fotovoltaice

Raport AIE. Mineralele ar putea face electrificarea globală mai scumpă