Skip to main content

PNE AG a vândut drepturile pentru trei proiecte de parcuri eoliene de 220 MW din România unei mari companii globale de energie regenerabilă, a transmis compania într-un comunicat. PNE și investitorul vor colabora pentru dezvoltarea ulterioară.

În ultimii ani, PNE a dezvoltat în mod continuu proiecte și le-a adaptat la condițiile legislative, care s-au modificat de multe ori. Împreună, PNE și cumpărătorul, intenționează să dezvolte în continuare proiectele până la decizia de finanțare pentru construcție. Investitorul va fi responsabil cu finanțarea, construcția și operarea ulterioară a parcurilor eoliene. PNE consideră că evoluția pozitivă de pe piața energiei regenerabile din România este încurajatoare.

„Mă bucur că am găsit un investitor cu multă experiență și puternic pentru proiectele noastre de parcuri eoliene din România. Acum vom colabora la dezvoltarea în continuare a proiectelor, până la realizare. PNE se va concentra și pe dezvoltarea de proiecte fotovoltaice în România”, a declarat Markus Lesser, CEO al PNE AG.

“Vanzarea celor 3 proiecte eoliene, în majoritate mature, reprezintă un obiectiv indeplinit cu succes. Suntem încrezători că noile modificări legislative, prin transpunerea directivelor europene, vor asigura investițiilor în energia regenerabilă-energia viitorului, un cadru favorabil, stabil și predictibil’’, a declarat, la rândul său, Daniela Dinescu, Director General PNE ROMÂNIA.

PNE Group, care are operațiuni la nivel internațional, cu mărcile PNE și WKN, este un dezvoltator cu experiență în parcuri eoliene onshore și offshore. În plus față de energia eoliană, PNE oferă sisteme fotovoltaice, stocare de energie, produse de service și furnizarea de energie curată. PNE se concentrează și pe dezvoltarea de soluții „power-to-X”. PNE se află în România de peste 10 ani, având un portofoliu larg de proiecte de energie eoliană și fotovoltaică.

ARTICOLE SIMILARE:

Transelectrica: Ce capacități noi de producție a energiei mai pot fi instalate în țară. Situația pe zone

E.ON și Cramele Recaș vor construi o centrală fotovoltaică cu 1.680 de panouri

Romania Energy Hub, noua platformă pentru pregătirea tranziției energetice în România

Euronews: Nuclear vs regenerabile în tranziția verde a României / VIDEO

Neagu, BNR: Proiecte verzi de 60 miliarde de euro urmează să fie implementate în România