Skip to main content

Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) a decis să-și extindă activitatea și să devină “vocea” comună a furnizorilor de energie electrică și gaze naturale. Adunarea Generală a membrilor AFEER a aprobat, recent, modificarea Statutului Asociației. Noua denumire agreată este Asociația Furnizorilor de Energie din România.

Ion Lungu, președinte AFEER - sursa foto: Facebook (pagina personală)

Ion Lungu, președintele AFER – sursa foto: Facebook (pagina personală)

„Este într-adevăr un pas important pentru dezvoltarea asociației noastre. Ne-am propus să ne extindem și să ne constituim ca o voce puternică, competentă și unitară a industriei pe care o reprezentăm. Invităm furnizorii/traderii de gaze naturale să adere la asociație, să se alăture colegilor furnizori/traderi de energie electrică. În noul context, am optat pentru o nouă denumire – Asociația Furnizorilor de Energie din România, pentru a reprezenta, deopotrivă, interesele furnizorilor/traderilor de energie electrică și gaze naturale. Angajamentul nostru este pentru dezvoltarea unei piețe de energie sănătoase, a unui mediu de afaceri transparent și asigurarea unei informări corecte a consumatorilor. Vom continua Campania, inițiată în anul 2015, pentru o corectă informare a consumatorilor, în special a celor casnici, pentru protejarea intereselor acestora”, a declarat Ion Lungu, președintele Asociației Furnizorilor de Energie din România, într-un comunicat de presă.

Potrivit Statutului, Asociația Furnizorilor de Energie din România este o organizație profesională non profit, independentă, neguvernamentală, având ca scop principal stabilirea și susținerea unei poziții comune a membrilor săi în chestiuni legate de domeniul comercializării și furnizării de energie electrică și gaze naturale.

  • Asociația va promova dezvoltarea pieței, încurajând și stimulând principii precum competiția corectă, transparența, accesul nediscriminatoriu la piață, creșterea organică, apropierea de cele mai bune practici internaționale, aderarea la regulile și criteriile Uniunii Europene, protecția mediului înconjurător, creșterea sustenabilă, responsabilitatea socială, managementul etic, precum si reprezentarea membrilor săi, furnizori de energie (energie electrică și gaze naturale) în fața autorităților, organismelor cu abilități în domeniu din țară și străinătate, inclusiv pentru realizarea unei mai bune comunicări între partenerii sociali în abordarea problemelor domeniului de comercializare și furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale.

“Urmează o perioadă tranzitorie, de organizare a Asociației, respectiv atragerea de noi membri din rândul furnizorilor/traderilor de gaze naturale. Totodată, pe lângă furnizorii de energie, pot fi membri ai Asociației Furnizorilor de Energie din România și posesorii de licență de agregare. Companiile de avocatură sau consultanță cu reputaţie, specializate în servicii dedicate sectorului energetic, se pot înscrie ca membri observatori, iar personalități marcante în domeniu pot avea calitatea de membri onorifici”, precizează Ion Lungu.

Până la finele anului viitor, conducerea asociației va fi asigurată de un președinte și se vor alege – dintre membrii Consiliul Director –  2 vicepreședinți  și câte un responsabil pentru dezvoltarea fiecărei noi activități.

Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România, în calitate de organizație profesională non profit, independentă și neguvernamentală, înființată în anul 2006, cuprinde, în prezent, un număr de 36 de membri, furnizori și traderi licențiați și activi pe piața de energie electrică, care asigură furnizarea energiei electrice atât către consumatori persoane fizice, cât și către IMM-uri și consumatori din toate categoriile de agenți economici care activează în România, cu o cotă de piață de circa 90% din consumul final de electricitate.

ARTICOLE SIMILARE:

Badea, Hidroelectrica: Doar piaţa liberă poate da un preţ corect al energiei la consumator

ANRE: Efectele pandemiei se vor vedea și în facturile la energie