Skip to main content

Asociația Centrul Român al Energiei, sub patronajul Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu sprijinul Asociației Române pentru Securitatea Sistemelor Informatice, al Academiei Cyberspace și al Asociației „România Emblematică”, organizează Forumul de Reziliență Cibernetică, în data de 10 mai 2023, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare.

Evenimentul va evidenția problematicile de securitate cibernetică și reziliență în infrastructura critică energetică, prezentând, de asemenea, exemple de bune practici și cele mai bune tehnologii digitale disponibile, cele mai recente evoluții în ceea ce privește inovarea, precum și cerințele și programele privind educația și conștientizarea cibernetică.

Economia europeană în ansamblu, și sectorul energetic în special, traversează schimbări profunde, statele sale membre fiind implicate în proiecte foarte ambițioase și provocatoare, (1) atingerea neutralității climatice până la mijlocul secolului, (2) redresarea și asigurarea rezilienței într-un context de crize multiple și (3) reproiectarea relațiilor internaționale și consolidarea securității energetice prin remodelarea interdependențelor energetice, a surselor de aprovizionare și a rutelor de transport de energie.

Aceste proiecte și „noile realități” pe care le determină vor testa în mod semnificativ leadership-ul european în arena internațională, coordonarea a 27 (plus cele 4 țări EFTA) de economii și piețe de energie în direcția obiectivelor comune, precum și coeziunea între statele membre.

Numitorul comun este transformarea digitală și provocările ulterioare de securitate cibernetică și reziliență.

Astfel, evenimentul propune a foaie de parcurs către consolidarea peisajului securității cibernetice, asigurarea unei transformări optime și reziliente, prin reunirea părților interesate relevante, oferind lecțiile învățate și un schimb de bune practici și tehnologii.

Detaliile complete ale evenimentului si formularul de înscriere Cyber Resilience Forum 2023 – CRE (crenerg.org) NewsEnergy.ro este partener media al acestui eveniment. 

(Sursa foto main: Pixabay)

ARTICOL SIMILAR:

Lansarea Grupului operativ UE-NATO: Consolidarea rezilienței și protecția infrastructurii critice