Skip to main content

Comisia Europeană ar putea aproba planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia în ianuarie 2022, după ce compania va face dovada că există investitori interesaţi de proiectele sale de dezvoltare, a afirmat, ieri, preşedintele directoratului Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan.

„La ultima analiză, reprezentanţii Comisiei Europene au apreciat progresul făcut de România şi au arătat că doar timpul ne desparte de o decizie favorabilă. Mai avem de făcut o dovadă că planul de restructurare înseamnă şi atragerea de investitori pentru implementarea proiectelor noi”, a precizat Burlan, în cadrul conferinţei Focus Energetic, conform Agerpres.

El a arătat că există 17 companii care au cumpărat caietele de sarcini pentru a participa alături de CE Oltenia la cele opt proiecte fotovoltaice şi două pe gaze.

„Toţi investitorii, din cei 17, sunt interesaţi de proiectele fotovoltaice şi jumătate dintre ei vor să ni se alăture ca parteneri şi în proiectele pe gaz. Până la finalul lunii noiembrie aşteptăm ofertele angajante„, a susţinut el.

Cu o putere disponibilă de 3.570 MW, Complexul Energetic Oltenia este unul dintre cei mai mari producători de energie din România şi contribuie la asigurarea securităţii energetice naţionale, în principal în momentele extreme de secetă prelungită sau în perioade de iarnă cu temperaturi scăzute, perioade în care aportul adus de centralele pe cărbune în structura producţiei a crescut până la aproape 35%.

ARTICOLE SIMILARE:

INTERVIU // Teodor Chirica, Nuclearelectrica: Nu cred ca printr-o abordare ideologica se pot atinge tintele asumate de reducere a emisiilor. Rolul tehnologiei NuScale

ACUE și AFEER avertizează: Schimbările haotice de reglementare pe piața de energie vor avea efecte nocive în lanț și vor agrava criza

Analiză XTB: Petrolul ar putea atinge 100 de dolari pe baril în timpul acestei ierni