Skip to main content

România trebuie să stabileas­că obiective naționale mai am­bițioase și să accelereze dezvol­tarea și punerea în funcțiune a unor noi capacități de energie din surse regenerabile, a declarat Mechthild Woersdoerfer, Director General Adjunct DG Energy, pentru „Codul de Bune practici pentru energia regenerabilă din România”, material realizat de asociațiile RWEA si RPIA și care va fi lansat pe data de 21 septembrie. Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, a spus că România este în plin proces de actualizare a PNIESC, prilej cu care va fi propusă o nouă țintă pentru energia regenerabilă.

Iată, declarațiile integrale:

Mechthild Woersdoerfer, Director General Adjunct DG Energy:

“România trebuie să stabileas­că obiective naționale mai am­bițioase și să accelereze dezvol­tarea și punerea în funcțiune a unor noi capacități de energie din surse regenerabile. Actuala revizuire a Planurilor naționale privind energia și clima (PNIESC) este ocazia perfectă pentru asta.

Comisia încurajează România să își revizuiască contribuția pentru a fi în conformitate cu obiectivul sporit al UE pentru 2030 privind energia din surse regenerabile și să pună în apli­care politici și măsuri adecvate pentru atingerea lui.”

Sebastian Burduja Ministrul Energiei:

Pe 21 septembrie, va avea loc lansarea celui de-al doilea număr al Codului de Bune Practici pentru Energia Regenerabilă, un proiect inițiat de RPIA în colaborare cu RWEA, care își propune să ofere o perspectivă comprehensivă asupra pieței de energie din România, a dezvoltării proiectelor regenerabile, a cadrului legislativ și a oportunităților de finanțare sustenabilă. Experți din industria regenerabilă și părți interesate vor dezbate cele mai importante și actuale teme pentru sector, alături de Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și Președintele ANRE, George Niculescu.

ARTICOLE SIMILARE:

RPIA, RWEA și PATRES solicită autorităților condiții de concurență echitabilă

PNRR: România cere Comisiei modificarea a 70 de măsuri din plan și adăugarea REPowerEU