Skip to main content

Vojtech Vosecky, specialist în economie circulară multipremiat, și Ingmar Juergens, expert în domeniul economiei climatice și al finanțelor durabile, vor urca pe scena Climate Change Summit. Cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice, cu focus pe identificarea soluțiilor aplicabile în multiple sectoare, are loc la București, în perioada 19 – 20 octombrie. Opera Națională găzduiește prima zi a evenimentului, în timp ce programului celei de-a doua zile invită participanții la 20 de evenimente în diferite locuri din oraș, au transmis organizatorii acestui eveniment. NewsEnergy este partener media al Climate Change Summit pentru al doilea an consecutiv.

Evenimentul este deschis publicului, iar accesul se face în baza preselecției aplicanților după completarea unui formular pe site-ul climatechange-summit.org.

Economia circulară – drumul către un viitor durabil

Vojtech Vosecky este unul dintre cei mai importanți susținători ai economiei circulare din Europa și este considerat de LinkedIn drept una dintre cele mai credibile voci din Europa pe subiecte verzi (Top Green Voices). Este co-fondator al renumitul think tank Institutul de Economie Circulară și a lucrat pe probleme conexe în Parlamentul European. Timp de patru ani, a fost responsabil de tranziția orașului Praga către economia circulară, iar în prezent, alături de organizația lider mondial numită Circle Economy, furnizează instrumente și servicii de ultimă oră pentru Țările Nordice, Europa Centrală și de Est și, în general, în întreaga lume.

Finanțările de mediu – un pas către un viitor mai verde

Ingmar Juergens, pionier al finanțărilor care au la bază reducerea impactului emisiilor gazelor cu efect de seră, este unul dintre puținii experți care acoperă întreaga gamă de aspecte privind politicile climatice și finanțarea, de la adaptare, la atenuare, până la modelarea impactului și economia schimbărilor climatice.

Ingmar Juergens este co-fondator și CEO al Climate & Company, care abordează probleme legate de finanțarea ecologică încă din 1998. A petrecut peste 20 de ani lucrând în poziții de responsabilitate pentru organizații internaționale precum OCDE, ONU (FAO) și Comisia UE, iar în ultimii ani s-a concentrat tot mai mult pe finanțe și pe rolul politicii în modelarea deciziilor de investiții private.

Climate Change Summit 2023

Climate Change Summit 2023

Lideri din domeniul inovării climatice la Climate Change Summit

Alături de aceștia, vor fi prezenți la cea de-a doua ediție a Climate Change Summit lideri din domeniul inovării climatice şi politicilor de mediu, factori de decizie la nivel național și european, cercetători și antreprenori.

Hans van der Loo – Președinte, Institute of Integrated Economic Research; David Carlin, care conduce programul de risc pentru UNEP – Finance Initiative și contribuie la gestionarea riscurilor climatice în sectorul financiar; Pierre Palmieri – Director General adjunct al Société Générale; Elina Bardram, Head of International Relations Unit, DG Clima, Comisia Europeană; Peter Elwin, șeful programului Food & Land Use, Planet Tracker și expert în dinamica investițiilor; Georgia Elliott Smith – inginer specializat de mediu și activistă, director general la Element4, companie de consultanță în sustenabilitate din Marea Britanie; Giulia Corinaldi – lider de practici responsabile în business, ce promovează implicarea femeilor în antreprenoriat și tehnologie vor discuta la Climate Change Summit despre posibilități de finanțare pentru un viitor durabil, practici responsabile, economie circulară și perspective asupra climei ale Comisiei Europene.

Climate Change Summit, organizat de Social Innovation Solutions, organizaţie activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale în calitate de inițiator și partener fondator, este un eveniment deschis publicului, iar înscrierile se fac pe climatechange-summit.org.

Despre Climate Change Summit

Climate Change Summit 2023 este organizat de Social Innovation Solutions împreună cu BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener fondator, și alături de Auchan România în calitate de partener strategic, Mastercard – climate partner, și cu susținerea Société Générale Global Solutions Center, European Climate Foundation și EPG. Printre partenerii organizaționali se numără Confederația Patronală Concordia, Consiliul Investitorilor Străini, Romanian Business Leaders, Coaliția pentru Economie Circulară, Ambasada Sustenabilității, WWF România, EFdeN, Institutul European din România, Fundația Leaders, Envisia, Europe Direct, GEYC, Consiliul Tineretului din România, Carbon Expert, Infoclima, Valea Verde, Global Shapers Bucharest Hub, Solutions, Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, Camera de Comerț Româno-Elenă.

Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Hotnews, Adevărul de weekend, The Diplomat, Sustainability Today, Nine O’Clock, CEE Energy News, NewsEnergy, Mindcraft Stories, Școala9, The Woman, Green Report, Green-Forum.eu, Sustenabilitate.Biz, Guerrilla Verde

Partener de monitorizare: MediaTRUST

Despre Social Innovation Solutions

Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este de a susține indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe incubatoare și acceleratoare în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu câteva mii de IMM-uri și ONG-uri în fiecare an prin programe precum Academia de Sustenabilitate, Future Makers și Transformator. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații despre sustenabilitate, trenduri de viitor și economie circulară ca Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

Despre BRD Groupe Société Générale

BRD Groupe Société Générale este unul dintre liderii pieței bancare din România. Banca operează o rețea de 441 de unități și are active totale în valoare de 74,5 mld. lei (la 30 iunie 2023). BRD deține o poziție de lider pe piața de retail, este un jucător de top pe piața de corporate banking și liderul pieței românești de factoring.

Ca actor social, BRD investește în cultură, educație, tehnologie și sport, sprijinind proiecte care construiesc, dezvoltă, cresc o nouă generație și aduc valoare pe termen lung. Sub această viziune a fost creată Fundația9, care coordonează platforma de jurnalism cultural Scena9, dar și centrul cultural Rezidenta9 din București. În educație, BRD a creat Școala9, o platformă de jurnalism specializat, și sprijină programe care susțin demersul profesorilor din sistemul formal, dar și planuri, idei și proiecte în sfera inovării și a tehnologiei. Cea mai nouă platformă de jurnalism lansată de BRD este Mindcraft Stories, care își propune să deschidă o conversație despre descoperiri din România și din lume, despre cum tehnologia ne atinge viețile, despre inteligența artificială, robotică, medicină și multe altele.

(FOTO MAIN: Imagine de la Climate Change Summit 2022, pe scena mare a Teatrului Odeon)

ARTICOLE SIMILARE:

Experți și lideri globali la Climate Change Summit în București. S-au deschis înscrierile pentru cea de-a doua ediție

Climate Change Summit, urmărit de aproape un milion de oameni

Cel mai mare exercițiu de foresight despre viitorul României: Scenarii Climatice pentru România 2030