Skip to main content

Electrica Furnizare, furnizor integrat de energie, gaze naturale și servicii complementare, a lansat o serie de oferte de furnizare a gazelor naturale cu până la 15% mai mici față de prețul reglementat, garantate pentru o perioadă de 12 luni, disponibile pentru clienții casnici din toate zonele țării, a transmis compania, într-un comunicat de presă.

  • Schimbarea furnizorului de gaze rămâne un subiect de actualitate mai ales pentru consumatorii casnici care încă nu au încheiat un contract nou, în regim concurențial, cu un furnizor de gaze naturale. Odată cu liberalizarea prețurilor la gaze, începând cu data de 1 iulie 2020, consumatorii casnici au posibilitatea încheierii unui contract nou, alegerea furnizorului putând fi făcută în baza multiplelor avantaje care nu întârzie să apară pe o piață devenită, de curând, concurențială.

În acest context, Electrica Furnizare a lansat noi oferte, printre care pachetul de furnizare mixtă energie și gaze „Împreună”. Prin încheierea pentru același loc de consum a unui contract de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale, prețul de bază al gazelor naturale rămâne fix pe o perioadă de 1 an, la un nivel de 65,90 lei/MWh. La prețul gazului, se adaugă tariful de transport, tariful reglementat de distribuție și un abonament zilnic de 0,19 lei/zi. Tariful reglementat de distribuţie este aferent categoriei de consum și operatorului de distribuție, în vigoare la data furnizării și facturării, și variază în funcție de distribuitorul la care este alocat un anumit loc de consum.

  • Prețul final al gazului, fără abonament, este de 105,74 lei/MWh pentru 12 luni, în scădere cu aproximativ 15% față de nivelul reglementat, valabil în iunie 2020, de 125,17 lei/MWh, pentru un client casnic din aria de distribuție București.

Pentru cei interesați doar de schimbarea furnizorului de gaze naturale, Electrica Furnizare a lansat ofertele Gaz Mobil și Gaz Stabil, cu prețuri valabile până la 31 iulie 2020.

Produsul Electrica „Gaz Mobil” are un preț de bază al gazelor naturale fix pe o perioadă de 1 an de zile la un nivel de 68,80 lei/MWh, la care se adaugă tariful de transport, tariful reglementat de distribuție și un abonament zilnic de 0,22 lei/zi. Tariful reglementat de distribuţie este aferent categoriei de consum și operatorului de distribuție, în vigoare la data furnizării și facturării, și variază în funcție de distribuitorul la care este alocat un anumit loc de consum. Prețul final al gazului, fără abonament, este de 108,64 lei/MWh, pentru 12 luni.

Produsul Electrica „Gaz Stabil” – prețul de bază al gazelor naturale este fix pe o perioadă de 1 an de zile, la un nivel de 74,87 lei/MWh, la care se adaugă tariful de transport și tariful reglementat de distribuție. Tariful reglementat de distribuţie este aferent categoriei de consum și operatorului de distribuție, în vigoare la data furnizării și facturării, și variază în funcție de distribuitorul la care este alocat un anumit loc de consum. Prețul final al gazului este de 114,71 lei/MWh, pentru 12 luni.

Compania Electrica Furnizare este cunoscută în mod tradițional pentru furnizarea de energie electrică, dar este prezentă pe piața gazelor naturale din iulie 2017.

ARTICOLE SIMILARE:

ENGIE vine cu noi oferte de prețuri pentru clienții casnici de gaze naturale

Ce furnizori oferă prețuri mai mici la gaze naturale pentru populație, prin liberalizarea de la 1 iulie

Analiză AEI: De ce marii furnizorii nu scad prețul la gaze pentru populație

Analist, la EM360: Neexploatarea gazelor din Marea Neagră, „un mare succes al intelligence-ului estic” / VIDEO