Skip to main content

Una din cele mai reușite campanii de manipulare, de fake news și de război hibrid, care, din păcate, a avut succes în România este opoziția în proiectul de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră, a afirmat analistul Radu Tudor, într-o dezbatere la EM360.

„Consider că România ar fi trebuit de foarte mult timp să pornească acest proiect. De 10 ani, din varii motive, acest proiect de exploatare nu se întâmplă. Văd un succes al adversarilor noștri în oprirea acestui proiect. Văd o mare satisfacție a intelligence-ului estic că reușește să pună frână pe acest proiect. Am putea să beneficiem pe următorii 25-30 ani de o independență energetică a României – un concept atât de vechi, pe care și Ceaușescu și l-a dorit, cât era el de comunist și de un produs al Moscovei”, a punctat Radu Tudor.

De ce este importantă Marea Neagră?

„Pentru că poate asigura niște mari resurse energetice și să evităm astfel dependența de gazul rusesc și alte proiecte periculoase”, în condițiile în care „de 10-12 ani de zile, specialiștii spun că trăim cea mai complicată situație și evoluție din perspectiva securității și a apărării de la terminarea Războiului Rece”.

Din păcate, alții care pot decide ce se întâmplă cu resursele noastre din Marea Neagră fie nu înțeleg situația în care ne aflăm, fie fac un joc murdar”, a mai spus acesta.

Când vorbim de succesul intelligence-ului estic, ne putem uita la cine s-a opus acestui proiect, a atras atenția analistul.

  • Și îndeosebi sunt două instituții care trag profund în jos acest proiect. În primul rând, e vorba de Parlamentul României, care blochează de ani de zile proiectul de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră.

Aflați mai multe informații în materialul video.

ARTICOLE SIMILARE

De ce vrea statul să distrugă producția românească de gaze naturale?

Iulian Fota: Rusia și China, speculanții crizei generate de COVID-19

Şefa Petrom avertizează că extracţia gazelor din Marea Neagră este incertă, dacă nu se modifică Legea offshore

Balada sectorului energetic românesc. Powered by Miorița & Meșterul Manole / OPINIE

Umbra lui Putin la Palatul Victoria