Skip to main content

Ca să găsim coşuleţele pline de ouă frumos colorate, bine fierte şi mai presus de toate, şi ecologice, sistemele de energie solară fotovoltaică din România ar trebui să furnizeze întreaga energie produsă timp de 3 zile, doar pentru atingerea acestui scop, potrivit calculelor făcute de cei de la E.ON România.

Este mult mai mult decât în Germania, de exemplu, unde sistemele de panouri fotovoltaice, mult mai numeroase decât cele de la noi, ar avea nevoie de doar o jumătate de zi.

În timpul sărbătorilor de Paști se estimează că se vor consuma circa trei ouă de persoană pe zi, ceea ce ar însemna că în total vor fi consumate circa 60 de milioane de ouă pe zi în România, arată un comunicat al companiei.

Dacă toate aceste ouă ar fi vopsite acasă, s-ar consuma foarte multă apă şi energie. Pentru a fierbe 2 litri de apă consumăm un sfert de kilowatt oră. Un vas cu această capacitate este suficient pentru a fierbe şi vopsi 10 ouă – iar aceasta se multiplică de 6 milioane de ori pentru întreaga ţară.

Plecând de la aceste presupuneri, prepararea de Paşti a 60 de milioane de ouă ar consuma circa 15 milioane de kilowaţi oră de energie electrică, tot atât cât produc împreună toate sistemele de energie solară din România în medie în 3 zile, au explicat reprezentații E.ON România.

Grupul german de utilități E.ON a intrat în România în 2005, când a preluat fosta Distrigaz Nord și Electrica Moldova.

SURSA FOTO: Pixabay