Skip to main content

Președintele american Donald Trump, care a decis retragerea SUA din Acordul de la Paris privind reducerea încălzirii globale, și-a reiterat dubiile privind schimbările climatice. 

Mai mult, oamenii de știință care avertizează asupra impactului devastator al încălzirii globale au agende politice, a declarat Trump, într-un interviu acordat televiziunii CBS, difuzat duminică seara. Totuși, el a afirmat că nu mai crede că schimbările climatice sunt o „păcăleală”, așa cum scrisese într-o postare pe Twitter în 2012, transmite The Guardian.

„Cred că ceva se întâmplă. Ceva se schimbă și se va schimba la loc din nou”, a afirmat președintele american. „Nu cred că e o păcăleală. Cred că probabil e o diferență, dar nu știu dacă e cauzată de om. Voi spune asta: nu vreau să dau trilioane și trilioane de dolari. Nu vreau să pierd milioane și milioane de joburi”, a subliniat Donald Trump.

Declarațiile acestuia vin la o săptămână după ce specialiști în climatologie au avertizat că va fi incredibil de greu să mai fie evitate valurile mari de căldură, inundațiile și furtunile extreme care vin din cauza temperaturilor mai mari provocate de om. Climatologii susțin că uraganele vor deveni, probabil, mai intense în oceanele tot mai calde.

  • Întrebat despre acest lucru, Trump a răspuns: „Trebuie să îmi arătați oamenii de știință, pentru că au o agendă politică foarte mare”.

Temperatura medie globală este în prezent cu un grad mai mare față de nivelul preindustrial. În urmă cu o săptămână, experți ai ONU au avertizat că mai avem doar 12 ani la dispoziție pentru a limita o catastrofă și a de limita creșterea la maximum 1,5 grade Celsius, dincolo de care chiar și o jumătate de grad în plus va crește semnificativ riscul de inundații, secetă, caniculă și sărăcie pentru sute de milioane de oameni.

(Sursa foto: Facebook, pagina Donald J Trump)