Skip to main content

Premierul Ludovic Orban a decis astăzi eliberarea lui Doru Vișan din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei. Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Doru Vișan - sursa: Ministerul Energiei

Doru Vișan – sursa: Ministerul Energiei

Doru Vișan preluase funcția de secretar de stat în ianuarie 2017, fiind susținut de PSD fără a fi membru de partid. Găsiți CV-ul său complet AICI.

De asemenea, au mai fost eliberați din funcțiile deținute la Ministerul Energiei următorii: Gicu Iorga (secretar general), Aneta Matei (secretar general adjunct), Florin-Victor Drăghici (secretar general adjunct).

Așa cum NewsEnergy a relatat ieri în exclusivitate, funcția de secretar de stat pe zona de energie în noul Minister al Economiei, Energiei și Mediului de afaceri va fi preluată de Niculae Havrileț, potrivit unei propuneri înaintate premierului Ludovic Orban de ALDE. Practic, Havrileț va prelua conducerea Departamentului de Energie din cadrul Ministerului Economiei. 

Cu o experiență de 35 de ani în inginerie și sectorul gazelor naturale, Niculae Havrileț a fost timp de 5 ani președintele ANRE – în perioada 2012 – 2017 – fiind susținut de liderii ALDE Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu. El a mai fost consilier al fostului ministru al Energiei, Anton Anton.

În presă s-a vehiculat ieri informația că și Doru Vișan ar putea rămâne cu funcția de secretar de stat, urmând să împartă atribuțiile cu Niculae Havrileț.

ARTICOLE SIMILARE:

EXCLUSIV: Niculae Havrileț, la propunerea ALDE, va conduce sectorul energetic

România, la un pas de Curtea de Justiție a UE, din cauza restricțiilor de pe piața gazelor

Ce face ANRE cu banii consumatorilor de energie: și-a dublat bugetul pentru deplasări și a înființat un compartiment de protocol