Skip to main content

După două jurizări care le-au adus, fiecare, câte un loc pe podium, România a obținut astăzi, prin tinerii de la EFdeN, locul întâi la o nouă probă în cadrul competiției Solar Decathlon Middle East, cea mai mare competiție de case solare și tehnologii integrate din lume, care anul acesta are loc în Dubai.

„Astăzi este o zi memorabilă! Suntem campioni mondiali la proba de Comunicare, cea de-a treia probă din cadrul competiţiei Solar Decathlon Middle East! Am obţinut premiul 1 datorită celor 5 ani de muncă şi proiecte prin care am reuşit să contribuim la schimbarea României”, au transmis tinerii de la EFdeN.

Este foarte important ca echipele să comunice despre sustenabilitate, sponsori şi competiţie. Am urmărit mesajele cheie, informaţia comunicată, dar mai important, logica din spate”, au spus juraţii.

Ieri, pe 21 noiembrie, echipa EFdeN a României a câștigat locul 3 la Sustenabilitate în cadrul competiției.

„Echipa a reuşit să ducă mai departe agenda sustenabilităţii la nivel naţional. Au avut un impact atât asupra copiilor, prin cursuri şi workshop-uri, dar şi la nivel guvernamental. Ei au demonstrat o abordare sustenabilă a caracteristicilor proiectului, punând accentul pe strategiile active şi pasive şi designul biofilic, dar luând în considerare şi fezabilitatea proiectului”, a afirmat juratul Dr. Kheira Aoul, specialist în sustenabilitate.

„Sustenabilitatea nu este un subiect puternic mediatizat în România, însă astăzi am avut ocazia să demonstrăm că eforturile noastre din ultimii 6 ani nu au trecut neobservate! Ceea ce a început ca participare a unei echipe la o competiție internațională a crescut rapid într-o organizație care dezvoltă inițiative durabile cu impact local și național, EFdeN fiind acum cel mai important ONG cu accent pe sustenabilitate, educație și inovație din România”, au reprezentanții EFdeN.

Urmează câteva probe „de foc”

Un număr de 15 case solare, eficiente energetic, construite în doar 14 zile de echipe de studenți din toată lumea, sunt deschise în fiecare zi și concurează pentru marele premiu. Următoarele probe la care se vor întrece echipele sunt Inovație, Eficiență energetică și Arhitectură. 

  • La proba de Inovație, juriul va lua în considerare gradul de inovație al casei, al sistemelor și componentelor sale, concentrându-se pe modificările revoluționare, plus contribuția la îmbunătățirea performanței și eficienței casei.
  • La proba de Eficiență energetică, jurații vor analiza funcționalitatea și eficiența designului casei, ale sistemelor și componentelor din ea, plus contribuția lor la reducerea consumului de energie.
  • La proba de Arhitectură, se va evalua coerența designului, flexibilitatea spațiului, inovația, integrarea tehnologiilor în arhitectură și încorporarea strategiilor bioclimatice pentru Orientul Mijlociu.

Competiția Solar Decathlon Middle East se desfășoară în perioada 14-29 noiembrie în Dubai. Cele 15 echipe finaliste în concurs sunt din 11 țări: România, Emiratele Arabe Unite, Australia, Franța, Italia, Malaezia, Olanda, Palestina, Arabia Saudită, Taiwan și SUA. Echipa României încă are nevoie de sprijin financiar și o puteți ajuta participând la campania #SusțineInovația, accesând acest LINK.

(Sursa foto: EFdeN)