Skip to main content

Enel Energie și Enel Energie Muntenia continuă campania de informare a consumatorilor în privința liberalizării pieței de energie și lansează „Totul despre liberalizare”, o serie de interviuri video menite să răspundă celor mai frecvente întrebări primite de la clienți pe această temă, potrivit unui comunicat de presă.

Cu ajutorul specialiștilor Enel, consumatorii pot afla:

  • care sunt principalele schimbări produse pe piața de electricitate în urma procesului de liberalizare
  • cum să aleagă oferta care să răspundă cel mai bine nevoilor lor
  • la ce să fie atenți atunci când încheie un contract de furnizare.

Totodată, interviurile video explică ce se va întâmpla după data de 30 iunie 2021, când expiră perioada reducerilor comerciale oferite clienților beneficiari de serviciu universal.

Pe lângă preț, furnizarea de energie electrică are mai multe caracteristici definitorii de care clienții ar trebui să țină cont: vorbim despre modul și periodicitatea de facturare, platforme digitale, centre de relații cu clienții disponibile, timp de răspuns la solicitări, termene de plată, condiții de încetare a contractului. De aceea, este necesar ca prețul să fie unul dintre criteriile în alegerea unei oferte la electricitate și nu element definitoriu, iar consumatorul să urmărească întreg ansamblul, precum și serviciile și produsele cu valoare adăugată”, a declarat Michele Abbate, director general Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

Materialele video pot fi urmărite pe canalele digitale principale ale Enel în România: Facebook, LinkedIn, Instagram și YouTube, precum și pe website-ul enel.ro, unde clienții pot găsi o secțiune dedicată liberalizării pieței de energie electrică, cu cele mai noi informații legate de acest proces.

Din cei aproximativ 2,9 milioane de clienți casnici din portofoliul celor două companii de furnizare din cadrul Enel în România – Enel Energie și Enel Energie Muntenia, 76% beneficiază deja de contracte concurențiale, cea mai mare pondere dintre toți furnizorii mari de energie electrică din țară, se mai arată în comunicat.

Conform datelor ANRE anunțate recent, circa 40% dintre consumatorii casnici de electricitate au ales o ofertă de pe piața concurențială. În ultimele luni, cei mai mulți dintre consumatorii care au trecut în piața concurențială au ales o ofertă a aceluiași furnizor.

ARTICOLE SIMILARE:

România Eficientă lansează Calculatorul de Eficiență Energetică pentru consumatorii casnici de energie

Ziare.com: Cum a ajuns consumatorul casnic de energie sa plateasca toate neajunsurile marilor companii de energie

HAOS. Racordările gratuite la rețelele de gaze și electricitate, blocate din cauza numărului prea mare de cereri

Ce spune Zoltan Nagy-Bege, ANRE, despre liberalizarea pieței de energie electrică și ce recomandări face pentru consumatorii casnici