Skip to main content

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, implementează două proiecte pentru dezvoltarea de sisteme fotovoltaice destinate retailerului Mega Image în Popești Leordeni și Sibiu, cu o capacitate totală instalată de peste 500 kWp, a transmis compania într-un comunicat.

Proiectul din Județul Ilfov presupune livrarea la cheie a unui sistem fotovoltaic format din peste 1.008 de panouri fotovoltaice amplasate pe o structură metalică tip copertină, special proiectată pentru parcajul depozitului Mega Image, precum și realizarea infrastructurii electrice aferente.

În Sibiu, Enel X România va implementa un sistem fotovoltaic ce presupune amplasarea a 260 de panouri fotovoltaice pe acoperișul magazinului Mega Image.

„Venim în întâmpinarea clienților noștri cu soluții de eficiență energetică destinate companiilor, ce permit producerea locală,  independentă, a energiei electrice, creșterea gradului de flexibilitate energetică și a profitabilității, prin reducerea costurilor cu energia electrică. De asemenea, proiectele dezvoltate de Enel X România duc la reducerea impactului asupra mediului, prin scăderea amprentei de carbon. Ne bucurăm că Mega Image a ales energia curată, din surse regenerabile, atât pentru reducerea costurilor, cât și datorită sustenabilității acesteia”, a declarat Mirel Jarnea, Head of B2B Enel X România.

Sistemul instalat pe acoperișul depozitului Mega Image din Popești Leordeni asigură o producție anuală de energie electrică de peste 527 MWh, contribuind la reducerea cu 246 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

  • Proiectele vor aduce retailerului Mega Image economii anuale cu energia electrică estimate la peste 65.000 de euro.

Proiectul susține strategia de sustenabilitate prin care Mega Image se implică și acordă atenție impactului pe care activitățile desfășurate le au asupra mediului. Din dorința de a oferi soluții concrete, care pot ajuta comunitățile să beneficieze de un mediu curat și sigur, Mega Image utilizează energie certificată verde pentru aproape toate magazinele din București și județul Ilfov.

Enel este o companie energetică multinațională, unul dintre liderii integrați pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Grupul activează în peste 30 de țări din lume, printre care și România, unde este prezent din 2005, fiind unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic de pe piața locală, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile.

ARTICOLE SIMILARE:

Încălzirea planetei continuă: 2020 închide cel mai cald deceniu măsurat vreodată – ONU

Planurile Brașovului, unul dintre cele mai poluate orașe europene, pentru mobilitate durabilă

Schimbare majoră din 2021: Toate clădirile noi trebuie să aibă consum energetic aproape zero

Infringement: România nu și-a îndeplinit obligațiile privind performanța energetică a clădirilor

Strategia primarilor din C40 pentru o recuperare verde și echitabilă: orașe „de 15 minute”