Skip to main content

Compania de curierat FAN Courier a inclus recent în flota proprie primul cargobike electric care va asigura ridicarea și livrarea expedițiilor. Prototipul Shillex este un produs 100% românesc, iar inovația îi aparține unui inginer român care și-a deschis o fabrică la Fălticeni.

„Introducerea în flota proprie a mijloacelor de transport eco-friendly este un proiect pe care noi, acționarii FAN Courier, îl analizăm de câțiva ani buni. În tot acest timp, am studiat numeroase variante și propuneri întâlnite la târgurile internaționale de profil la care am participat. Prototipul care ne-a convins însă și cel pe care îl vom testa este cel fabricat la Fălticeni, pentru că permite transporturi cu o greutate însumată de până la 120 kg”, a declarat, într-un comunicat, Adrian Mihai, unul din cei trei fondatori ai companiei FAN Courier.

Compania a precizat că prototipul eco-friendly se află în prezent în faza de omologare, după obținerea tuturor avizelor impuse de legislație, urmând să fie testat în regim de pilot în cea mai mare zonă pietonală din București – Centrul Vechi. În funcție de reacția pieței, conceptul va fi extins și în alte mari orașe ale țării: Brașov, Sibiu, Constanța, Timișoara.

„Cargobike-ul Shillex este un produs 100% românesc. Inovația îi aparține unui inginer român care și-a transformat pasiunea pentru biciclete în afacere. Cargobike-urile custom made sunt realizate într-un atelier de producție în Fălticeni și expuse apoi într-un showroom în Botoșani. Acest parteneriat este modul prin care noi, FAN Courier, susținem antreprenoriatul românesc și încurajăm antreprenorii români să-și pună în practică ideile și pasiunile”, a explicat Adrian Mihai.

Cargobike-ul poate atinge o viteză maximă (limitată electronic) de 25 km/h, este prevăzut cu 2 baterii electrice care asigură  autonomie de transport de aproximativ 55 de km parcurși în 4 zile de activitate. Vehiculul nu necesită permis special de conducere și poate transporta colete cu dimensiuni de maxim 125x85x130 cm și o greutate însumată de 120 kg. Expedițiile beneficiază de aceleași condiții de siguranță ca celelalte mijloace de transport folosite de companie, coletele și plicurile fiind depozitate în cutia fixată pe vehicul.

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu, iar între timp a devenit liderul pieței românești de curierat.

RECOMANDĂRI:

Din 2020, toate clădirile noi trebuie să aibă consum aproape zero de energie

Chinezii revoluționează piața auto cu mașina electrică printată 3D și gata în doar 3 zile. VIDEO

Mașinile electrice încep să se vândă tot mai bine și în România

Mașinile electrice ar putea fi mai ieftine decât cele clasice în curând. China are ambiții mari în domeniu

Bucureștiul a depășit Praga și Budapesta la ponderea clădirilor de birouri „verzi”