Skip to main content

InoWatt.ro, portal creat de un startup românesc cu scopul de a facilita întâlnirea dintre cei care caută soluții fotovoltaice, viitori prosumatori, și companiile care le proiectează și le instalează, a depășit pragul de 1 milion de euro în solicitări de instalare sisteme fotovoltaice, au anunțat fondatorii platformei, într-un comunicat de presă.

Portalul a fost lansat cu aproximativ o lună în urmă, în ziua solstițiului de vară (21 iunie), caracterizată de un potențial maxim pentru sistemele fotovoltaice.

„Pe Inowatt.ro totul se întâmplă în timp real, clienții se înregistrează și își depun cereri de ofertă și au acces instantaneu la ofertele deja publicate în portal de companii. De asemenea, firmele autorizate se înregistrează și depun cu ușurință oferte care devin imediat accesibile utilizatorilor. Ofertele de sisteme fotovoltaice sunt proiectate astfel încât instalatorii să le poată configura din catalogul de produse Inowatt, care include peste 700 de modele de panouri și invertoare de la toți producătorii mari din piață”, a explicat compania.

Cererile definite până în acest moment depășesc suma de 1 milion de euro, însumând peste 1 MWp putere instalată. Există cereri din toate județele țării, cele mai multe fiind din județele din zonele de câmpie, care sunt favorizate de mai mult soare: Timiș, Ilfov, Iași, Argeș, Dolj. Solicitările de putere variază între 3 și 10 KWp și majoritatea dintre ele vin cu finanțare prin Casa Verde.

“Piața soluțiilor fotovoltaice pentru micii prosumatori așteaptă un astfel de produs. În momentul în care câteva sute de utilizatori depun cereri pentru sisteme fotovoltaice care totalizează puterea instalată de peste 1 MWp, înțelegem că micii prosumatori pot deveni împreună o forță în tranziția spre economia verde, a declarat Ovidiu Trambitas, fondatorul InoWatt.

Inowatt se așteaptă la o intensificare a activității în portal după publicarea listei instalatorilor validați în programul AFM Casa Verde 2023 și invită instalatorii acreditați să se înscrie în portal și să-și publice gratuit ofertele. Încurajează, de asemenea, viitorii beneficiari Casa Verde 2023 să continue înscrierile în portal, pentru a avea acces la o gamă cât mai variată de soluții fotovoltaice pe care le pot compara și din care pot alege.

Algoritmii InoWatt.ro potrivesc fiecare cerere cu ofertele compatibile după multiple criterii. De exemplu, dacă un utilizator depune o cerere de sistem fotovoltaic pentru programul Casa Verde de 5 KWp în județul Constanța cu intervalul de preț 21.000 – 28.000 RON, sistemul îi va recomanda oferte Casa Verde personalizate pentru regiunea respectivă, cu puterea și intervalul de preț solicitat, pentru a menționa doar una din funcționalitățile cheie ale platformei.

În perioada următoare, ne vom concentra pe realizarea de parteneriate, pe consolidarea brandului și a poziției în piață. Suntem, de asemenea, deschiși spre finanțări, care ar ajuta la creșterea accelerată pe care o urmărim. Piața a validat nevoia unui marketplace inovativ în domeniul sistemelor fotovoltaice. Vom continua investițiile în creșterea produsului prin dezvoltarea de noi funcționalități atât pentru utilizatori, cât și pentru firme, îndeplinind misiunea portalului nostru de a fi un liant între clienți și companiile din domeniul solar, ajutând la o tranziție cât mai lină spre energia verde„, a mai declarat fondatorul InoWatt.

InoWatt este dedicat inovării în energie și reprezintă o platformă pentru cei interesați să contribuie la protejarea mediului înconjurător prin adoptarea surselor de energie sustenabile.

INNOVIT SOLUTIONS SRL este un startup românesc specializat în dezvoltarea de aplicații si soluții inovatoare în domeniul energiei. Echipa companiei este formată din profesioniști pasionați de energiile din surse regenerabile și de tehnologiile avansate. INNOVIT SOLUTIONS are ca misiune să aducă inovație și sustenabilitate în domeniul energetic, contribuind la dezvoltarea și implementarea soluțiilor verzi în România și în lume.

Sursa foto: Pixabay.com