Skip to main content

OMV Petrom a obținut licența pentru comercializarea de gaze naturale lichefiate, diversificându-și astfel activitățile pe piața de comercializare a gazelor și a produselor conexe, a transmis compania, într-un comunicat.

 „Credem că gazele naturale au un rol esențial în tranziția energetică a României, mai ales în condițiile în care putem accesa aceste resurse. Gazele naturale au multiple aplicații în producția de electricitate, în transport și în industrie, putând contribui, în același timp, atât la reducerea emisiilor, cât și la consolidarea securității energetice. Iar gazele naturale lichefiate reprezintă o soluție mai curată pentru mobilitate”, a declarat Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Gas.

Gazele naturale, prin lichefiere, pot fi stocate și transportate în siguranță pe distanțe foarte lungi, cu un grad crescut de eficiență economică și energetică.

Soluție pentru transporturi și pentru localitățile neconectate la rețele

Gazele naturale lichefiate pot fi folosite în sectorul mobilității, oferind o alternativă la combustibilii convenționali, cu până la 15% emisii de CO2 mai scăzute, 50% mai puține emisii de oxid de azot și 50% reducere a zgomotului în comparație cu camioanele diesel.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est. Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

Sursa foto: OMV Petrom

ARTICOLE SIMILARE:

Un proiect de cercetare în domeniul tehnologiei CCUS, în care e implicată și România, demarează în luna mai

Ce face statul cu zăcămintele petroliere în declin. O comparație România – Norvegia

O nouă centrală pe gaze la Petromidia, ce va funcționa și cu hidrogen. Virgil Popescu mai anunță una la Constanța, cu hidrogen verde

HAOS. Racordările gratuite la rețelele de gaze și electricitate, blocate din cauza numărului prea mare de cereri