Skip to main content

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, susține Black Sea ClimAccelerator, un program dedicat finanțării start-up-urilor care inovează pentru un viitor mai sustenabil. Programul va sprijini unele dintre cele mai promițătoare start-up-uri din România și Bulgaria. Acestea vor beneficia de finanțări pentru implementarea soluțiilor propuse în valoare totală de 300 mii de euro, precum și de mentorat, consultanță de specialitate și pregătire pentru atragerea de investiții, a anunțat compania, într-un comunicat de presă.

Soluțiile eligibile în Black Sea ClimAccelerator pot aborda teme precum susținerea economiei circulare prin tehnologie, soluții de reducere a emisiilor de carbon, tehnologii verzi pentru un mediu mai curat, managementul deșeurilor și altele.

„Ne bucurăm că ne putem implica într-un proiect atât de promițător precum Black Sea ClimAccelerator. Suntem convinși că noile tehnologii verzi vor juca un rol cheie în construirea unui viitor sustenabil și cu emisii reduse de carbon. Odată cu lansarea Strategiei noastre pentru 2030, aproximativ 35% din investițiile noastre totale, de peste 11 miliarde euro, vor fi direcționate către soluții cu emisii reduse și zero de carbon. Sperăm să vedem cât mai multe proiecte pentru un viitor mai curat, dezvoltate în cadrul unor astfel de acceleratoare”,  a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat de Impact Hub Bucharest, The Climate Vertical, precum și de Innovation Starter în Bulgaria, cu sprijinul EIT Climate-KIC, care este cel mai mare parteneriat public-privat pentru inovare din Europa.

  • ClimAccelerator este cel mai important accelerator european care susține lupta împotriva schimbărilor climatice prin dezvoltarea domeniului cleantech.

Anul trecut, 179 de startup-uri ecoinovatoare locale s-au înscris în programul Black Sea ClimAccelerator. Principalele domenii de business vizate de startup-urile care au aplicat la program au fost: reducerea impactului producției asupra mediului, orașe verzi și sustenabile, dezvoltarea unei economii circulare și ecologizarea activităților economice, prin noi procese, tehnologii verzi și servicii inovatoare. Dintre acestea, 28 de startup-uri au fost selectate în program. Află mai multe detalii AICI.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est. Acțiunile OMV Petrom sunt tranzacționate la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori din Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din acțiunile OMV Petrom, iar 28,4% sunt deținute de persoane fizice și juridice.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2021, compania a alocat peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

  • Compania OMV Petrom este totodată sponsorul oficial al programului România Eficientă, cel mai mare proiect privat de anvergură națională dedicat eficienței energetice în clădiri, derulat de Energy Policy Group (EPG).

ARTICOLE SIMILARE:

Conferința RESinvest: România trebuie să dezvolte producția pentru tehnologii regenerabile

Premieră națională: Școală renovată la standard de consum de energie aproape zero, prin România Eficientă

Black Sea ClimAccelerator: Sprijin pentru antreprenorii români cu afaceri „verzi” și soluții de inovare climatică

Green Ecosystem Overview: Radiografia afacerilor verzi și a startup-urilor ecoinovatoare din România și Bulgaria

179 de antreprenori români cu idei de afaceri „verzi”, înscriși la Black Sea ClimAccelerator. Care sunt cele 28 de startup-uri selectate