Skip to main content

Consiliul Director al Asociației Române pentru Energie Eoliană (Romanian Wind Energy Association „RWEA”) l-a ales pe George Agafiței, Director Afaceri Instituționale și Sustenabilitate al Grupului PPC România, în funcția de Președinte al Asociației. El preia conducerea de la Carlo Pignoloni, cel care a condus Asociația în ultimii trei ani, a transmis RWEA, într-un comunicat de presă.

George Agafiței și-a început cariera în mediul privat, iar în ultimii 11 ani a activat în sectorul public în cadrul Guvernului României, unde a fost, începând din 2016, Consilier Personal al Viceprim-ministrului și Ministrului Economiei, Consilier al Ministrului Apărării Naționale, precum și Consilier de Stat pentru sectorul economic și energetic în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, coordonând comitetul interministerial pentru energie în perioada decembrie 2021 – iulie 2023.

Sub coordonarea lui George Agafiței, RWEA va continua promovarea energiei regenerabile și a Tranziției Energetice în România, capitalizând experiența internațională a membrilor Asociației.

“Este un context  celebrativ și un moment special pentru asociație, astfel că vreau să îi felicit pe toți cei care au ajutat la parcursul neîntrerupt și plin de dinamism al asociației. Este o onoare să preiau poziția de președinte în RWEA și sper ca acest moment reper să marcheze intrarea asociației într-o nouă etapă, în care să predomine stabilitatea, dezvoltarea sustenabilă și buna funcționare a pieței. RWEA are multe motive de celebrare: a 15-a aniversare, un număr de peste de membri, buna reprezentativitate în peisajul industriei și implicarea continuă în definirea unor politici strategice pentru dezvoltarea energiei regenerabile”, a declarat George Agafiței.

În perioada următoare, RWEA va continua  promovarea energiei regenerabile şi a tranziţiei energetice în România. Asociația are ca mandat să continue expansiunea, să rămână receptivă la nevoile industriei și mereu prezentă în dezbaterile la nivel naţional şi european. Reglementările și actele legislative care stau la baza dezvoltării surselor regenerabile necesită consecvență și armonizare cu liniile directoare europene, iar RWEA va semnala și aborda în mod continuu discrepanțele care ar putea perturba sau periclita dezvoltarea surselor regenerabile, a mai transmis asociația.

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este prezentă în România din 2008, fiind vocea tranziției energetice și a industriei energiei eoliene din România. RWEA reprezintă membri ce dețin capacități cu o putere instalată în România de aproximativ 3 GW de energie eoliană, realizate prin investiţii de peste 5 miliarde de euro.  Asociaţia este în plină expansiune, mărindu-şi numărul de membri în ultimul an la peste 50 de companii – producători de energie electrică, producători de turbine, dezvoltatori, case de avocatură, bănci și furnizori de servicii conexe acestei industrii.

(Sursa foto: Pixabay.com)

ARTICOLE SIMILARE:

SustainAbility Talks: Aproape jumătate dintre români nu știu dacă folosesc energie verde acasă sau la birou

RPIA, RWEA și PATRES critică la unison denaturarea competiției pe piața de energie