Skip to main content

Cea de-a treia ediție a Forumului România Eficientă, o conferință internațională dedicată eficienței energetice în clădiri, va avea loc online în data de 22 noiembrie a.c., între orele 11:00 – 13:15. Ediția de anul acesta are loc în contextul revizuirii Directivei privind Performanța Energetică a Clădirilor și al Pachetului legislativ Fit for 55, care urmărește reducerea emisiilor de CO2 din UE cu 55% până în 2030, rolul clădirilor fiind esențial în atingerea acestei ținte.

Evenimentul va reuni experți, autorități publice și reprezentanți ai industriei pentru a dezbate oportunitățile și provocările sectorului eficienței energetice în clădiri în România și în regiune.

Forumul este organizat în cadrul Programului România Eficientă, cel mai mare proiect multianual de promovare a eficienței energetice în clădiri cu finanțare privată.

Dezvoltat de EPG și finanțat de OMV Petrom, proiectul are componente de informare și educare, de conștientizare a beneficiilor aduse prin creșterea performanței energetice a clădirilor, precum și lucrări de renovare aprofundată, la standarde nZEB, a mai multor școli publice din diferite regiuni geografice ale țării.

ARTICOLE SIMILARE:

România Eficientă: Corpul C10 al Liceului Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești va fi în curând o clădire cu un consum aproape zero de energie

România Eficientă: Clădirile de tip nZEB asigură beneficii pe termen lung pentru consumatori

ENERGY TRENDS – Oportunități uriașe de investiții în sectorul clădirilor „verzi” și eficiente energetic