Skip to main content

În perioada 25-28 noiembrie 2021, se desfăşoară la Bucureşti cea de-a V–a ediţie a Green Tech & Film Festival – platformă de educaţie care promovează stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziţii.

Desfășurat sub motto-ul „Este o nouă zi, este o nouă viață… viață sustenabilă!”, Green Tech & Film Festival – GTFF5 – reunește oamenii (live și online) la expoziția găzduită de Promenada Mall din București, cu acces liber gratuit pe toată durata festivalului.

Ambasada Suediei la București susține și în acest an organizarea festivalului, găzduind CONFERINȚA GREEN TECH & GREEN INNOVATION, eveniment transmis LIVE pe pagina de facebook a festivalului, vineri 26 noiembrie, 11.00-12.30.

Ediția din acest an se desfășoară sub egida Pactului European pentru Climă (European Climate Pact) – o mișcare care se grupează în jurul unei cauze comune, pentru a construi o Europă durabilă pentru noi toți. Lansat de Comisia Europeană, Pactul Climatic face parte din Pactul Verde European și ajută UE să-și atingă obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic din lume până în 2050.

Programul complet este disponibil pe www.greentechfilmfestival.ro

”În contextul actual, organizarea unor astfel de evenimente, cum este Green Tech & Film Festival, a devenit o necesitate și este un semnal de alarmă pe care îl tragem în fiecare an asupra impactului negativ pe care acțiunile noastre le au asupra mediului, dar și a soluțiilor pe care le avem la dispoziție pentru reducerea acestuia. Prin acest festival ne propunem să oferim tuturor un cadru prietenos în care să promovăm stilul de viață durabil, conștientizarea importanței protecției mediului și a tehnologiilor verzi existente prin expoziții, documentare, dezbateri, conferințe și webinarii. Din fericire, există soluții, trebuie doar să vrem să le aplicăm, până nu este prea târziu”, spune Nicoleta Talpeș, organizator eveniment.

Pentru această ediție, organizatorii au pregătit o EXPOZIȚIE de tehnologii verzi, o CONFERINȚĂ cu pionieri și gânditori de sustenabilitate, iar anul acesta componenta de film este prezentată sub conceptul de Bike Cinema –  prin pedalare vei putea produce energie și urmări scurt metraje despre tehnologiile verzi. 

Programul expozitiei Green Tech & Film Festival: joi și vineri în intervalul 13.00-20.00 și sâmbătă și duminică în intervalul 11.00-20.00.

GreenTech Film Festival este un concept lansat de Media Image Factory, agenție specializată în dezvoltarea proiectelor și inițiativelor cu impact social, iar această ediţie este organizata cu sprijinul următorilor parteneri ai evenimentului:

Ambasada Suediei la Bucuresti, ABB, Electrolux, Alucro, Every Can Counts, SNRB, RespoDEEE, Environ, Ecotic, AIESEC, Asociatia MaiMultVerde, Seneca, Promenada Mall.

Parteneri media:

NewsEnergy, Green News, Radio EcoNatura, Iqads, Smark, PR Wave, Ziare.com, Business24, filmecarti.ro, Modernism, StiriONg.ro, Media Hub, The Institute.

Site: www.greetechfilmfestival.ro

Facebook: www.facebook.com/GreenTechFilmFestival

Instagram: www.instagram.com/GreenTechFilmFestival

ARTICOLE SIMILARE:

NewsEnergy.ro a devenit Ambasador al Pactului climatic european