Skip to main content

Îți dorești un cămin confortabil și călduros la iarnă, pentru care să poți controla și costurile? Soluția stă într-un consum eficient de energie! Înainte de toate, trebuie să știi că atât iluminatul locuinței, cât și consumul aparatelor electronice, electrocasnice sau al instalațiilor termice intră în costul final al facturii la electricitate. Așadar, e bine să le folosești cât mai înțelept.

Iată câteva trucuri care să-ți transforme locuința într-una inteligentă și care să te ajute la optimizarea costurilor cu energia electrică.

Folosește centrale termice de eficiență energetică înaltă

O astfel de centrală poate reduce cu până la 30% consumul de energie în comparație cu o centrală obișnuită. Prin ofertele furnizorilor Enel, disponibile aici, poți achiziționa, în tranșe pe factura la energie, centrale termice  cu eficiență energetică ridicată, astfel încât să consumi mai puțin gaz și electricitate pentru aceeași cantitate de căldură. Centralele vin la pachet cu servicii de verificare periodică obligatorie, care te asigură că totul funcționează cum trebuie și te feresc de costuri în plus, și oferă servicii de intervenție în caz de urgență, la instalația de gaz. Mai multe informatii despre serviciile de mentenanta gasesti aici.

Becurile economice pot face diferența în factură

Chiar dacă iluminatul casei reprezintă o componentă redusă din consumul lunar de energie electrică, acesta nu trebuie trecut cu vederea când vine vorba de măsuri de economisire, pentru a plăti mai puțin în factură. Becurile economice consumă de două ori mai puțin curent electric decât un bec fluorescent și de 10 ori față de un bec incandescent, și au o durată de viață mai mare. În plus, nu conțin substanțe toxice precum mercur sau plumb, ceea ce le face mai prietenoase cu natura.

Alege sistemele inteligente pentru casă

Un exemplu este Homix Home, o soluție smart home ușor de folosit și accesibilă, care îți transformă centrala termică într-un echipament inteligent, reglează temperatura casei și reduce consumul de energie.

  • Homix învață obiceiurile zilnice ale familiei tale și reglează consumul de energie în funcție de acestea: știe când ești acasă și pornește centrala termică, optimizează  temperatura în fiecare cameră, știe când ești plecat și închide becurile și electrocasnicele uitate aprinse. Orice obicei învățat duce la o economie în factură!

Dacă se întâmplă să pleci în concediu la munte și uiți să oprești centrala termică pentru a reduce consumul de energie, cu Homix o poți închide chiar și de pe pârtie.

Dacă ai uitat să scoți din priză instalația luminoasă din bradul de Crăciun și îți amintești când ești deja în pat, cu Homix o poți opri chiar și de sub plapumă.

Homix oprește lumina dacă pleci din cameră și uiți becul aprins, iar tu economisești zeci de ore de consum electric.

Homix Home este disponibil clienților furnizorilor Enel si poate fi achitat în transe egale direct în factura de energie. Poți descoperi avantajele acestei soluții inteligente aici.

  • Articol susținut de Enel România. 

ARTICOLE SIMILARE:

Enel introduce soluția inteligentă pentru locuințe „Homix” pe piața din România

Enel X a lansat Homix, un sistem pentru casele inteligente cu serviciul Alexa de la Amazon integrat

Studiu Signify: Iluminatul cu LED poate genera economii de 150 de milioane de euro la bugetul statului