Skip to main content

Grupul italian de utilități Enel, prezent și în România, a lansat Homix, un sistem pentru case inteligente care permite inclusiv gestionarea de la distanță a încălzirii, securității și iluminatului locuinței. Noua soluție pentru case inteligente a Enel X ajută familiile să economisească energie și să își simplifice viața, protejând în același timp mediul.

Homix pornește de la caracteristicile unui termostat inteligent și se transformă într-un ecosistem complet pentru casă, o  tehnologie smart home capabilă să învețe obiceiuri pentru a ușura viața de zi cu zi a familiilor.

  • În plus, utilizarea Homix este foarte ușoară, în interiorul casei (prin intermediul aplicației Alexa – serviciul inteligent de voce bazat pe cloud al Amazon – activate prin voce sau folosind ecranul tactil instalat pe perete), dar și în afara casei (prin intermediul aplicației dedicate).
Homix - sursa foto: Enel

Homix – Sursa foto: Enel

Inima casei inteligente este Homix Home, centrul de comandă care se conectează la toate dispozitivele Homix pentru a face locuința mai confortabilă, mai eficientă și mai sigură. Dispozitivul are, de asemenea, o interfață tactilă și vocală integrată cu Alexa, concepută pentru a asigura o ușurință maximă în utilizare. Prin urmare, Alexa poate fi solicitat să redea muzică prin Amazon Music, să stabilească memento-uri pentru activitățile zilnice sau să crească temperatura în casă.

„Obiectivul Enel X este de a oferi produse și servicii care pot îmbunătăți viața utilizatorilor și pot proteja mediul prin soluții simple, accesibile tuturor. Pe baza acestui principiu, oferim un sistem complet inteligent pentru locuințe, care permite clienților să își maximizeze confortul acasă și să economisească energie și bani”, a declarat Andrea Scognamiglio, Head of Home Services în cadrul Enel X.

Credem că vocea este viitorul. Reprezintă un mod cu totul nou de interacțiune cu tehnologia. Suntem încântați de faptul că Enel X lansează Homix, o soluție inteligentă și inovatoare pentru casele inteligente încorporat în Alexa”, a declarat Eric King, Director General Alexa Skills și Voice Service Europe.

Soluția este disponibilă momentan în Italia și, în zilele următoare, în Spania, online pe enelxstore.com, solucionesintegralesendesa.com, amazon.it, ulterior pe amazon.es, la un preț de pornire de 149  euro.

  • În România, Enel este unul dintre principalii jucători pe segmentul de distribuție a electricității, operând în zonele Banat, Dobrogea și Muntenia Sud, incluzând Capitala, dar și pe segmentul de furnizare a energiei electrice și gazelor naturale.

Despre Enel X

Enel X este linia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică.

Divizia E-Home a Enel X lucrează pentru a aduce pe piață o nouă generație de produse sustenabile și digitale pentru familii și persoane fizice (energie fotovoltaică și stocare, sisteme HVAC rezidențiale, soluții Smart Home și stații de încărcare a vehiculelor pentru locuințe). În prezent, are peste 4 milioane de clienți rezidențiali activi la nivel global.

ARTICOLE SIMILARE:

Loteria luminii. Oamenii pe care statul i-a uitat în întuneric – Partea I

Contoarele inteligente, baza pentru tranziția spre sisteme energetice curate și eficiente

Cum va ști mașina de spălat să pornească singură, atunci când e mai ieftină energia. 7 beneficii-cheie ale contoarelor inteligente

După Cluj-Napoca, un nou oraș din România pune în circulație autobuze electrice, în luna decembrie

Reguli noi de performanță energetică pentru clădiri, din 2020. Punctele de încărcare a mașinilor electrice devin obligatorii

Primul oraș din România care va avea autobuz autonom, fără șofer