Skip to main content

Complexul Energetic Hunedoara a rămas fără furnizorul de energie de pe piaţa concurenţială şi a fost preluat de furnizorul de ultimă instanţă, conform unei decizii a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

  • Complexul Energetic Hunedoara avea contract pe piaţa concurenţială cu Enel Energie pentru perioada 1 iulie 2018 – 31 decembrie 2019. Contractul nu a mai fost prelungit, astfel că CE Hunedoara risca să rămână în beznă.

Enel Energie a notificat Complexul, pe data de 19 decembrie 2019, că va sista furnizarea de energie electrică începând cu data de 1 ianuarie 2020. Mai departe, CE Hunedoara s-a adresat ANRE, precizând că va fi în situaţia de a nu mai avea asigurată furnizarea energiei electrice din nicio sursă.

A fost preluat de furnizorul de ultimă instanţă

ANRE a solicitat reprezentanţilor Enel informaţii suplimentare cu privire la această situaţie şi a constatat  că respectivul contract s-a încheiat ca urmare a expirării duratei de valabilitate.

Astfel, potrivit ANRE, Complexul Energetic Oltenia a fost preluat de furnizorul de ultimă instanţă din zona respectivă, care este tot Enel Energie, până când Complexul va încheia un nou contract de furnizare pe piaţa concurenţială.

În insolvență și cu datorii de 5 miliarde de lei

Aflată în insolvență din noiembrie 2019, CE Hunedoara are datorii cumulate estimate la circa 5 miliarde de lei, în condiţiile în care nu au fost depuse încă toate declaraţiile de creanţă impuse de procedura de insolvenţă în care se află această companie, conform administratorului judiciar al CEH, Emil Gros, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, sunt peste 400 de creditori care au fost notificaţi să-şi depună declaraţiile de creanţă, termenul limită pentru depunerea acestora fiind 30 ianuarie. Cei mai mari creditori sunt ANAF şi Administraţia Fondului de Mediu.

Sursa foto: www.cenhd.ro