Skip to main content

Problemele sociale şi conflictele armate, nu schimbările climatice, sunt cele mai mari temeri ale generaţiei care s-a născut la sfârşitul mileniului trecut, aşa-zişii „millennials”, arată un sondaj întocmit de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (ICRC) şi prezentat în timpul forumului de la Davos.

Corupţia, şomajul şi sărăcia în creştere sunt în capul listei cu temeri exprimate de cei circa 16.000 de respondenţi selectaţi atât din zone de conflict, cât şi din ţări liniştite. Terorismul şi războaiele au fost de asemenea menţionate de „millennials” printre principalele lor îngrijorări, în timp ce încălzirea climei ajunge abia pe locul opt în această listă, transmite Agerpres, citând agenţia DPA.

  • Mai mult de jumătate dintre participanţii la sondaj cred că un atac nuclear este probabil în următorul deceniu, iar o treime cred că pe parcursul vieţii lor vor trăi un al treilea război mondial.

Sondajul a evidenţiat şi atitudini contradictorii faţă de conflictele armate. Astfel, deşi cei mai mulţi dintre tineri acceptă standardele actuale ce previn crimele de război, o parte semnificativă sunt dispuşi să tolereze metode interzise, precum tortura.

Ieri a început cea de-a 50-a reuniune anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos, ce are ca temă principală ”Părţile implicate pentru o lume coezivă şi durabilă”. Încălzirea globală se află în topul agendei discuțiilor, depășind teme ca atacurile cibernetice și terorismul.

Sursa foto: Pixabay

ARTICOLE SIMILARE:

Greta Thunberg, la Davos: Nu s-a făcut nimic pentru climă; vocea tinerilor şi ştiinţa trebuie ascultate

Studiu Deloitte: Cererea de maşini electrice creşte susţinut în UE, dar oamenii sunt reticenţi când vine vorba de vehiculele autonome

Securitatea informatică în 2020. Zece tendințe la care să ne așteptăm

Parlamentul European a declarat urgenţă climatică și de mediu