Skip to main content

Marea Neagră rămâne o apă…tulbure. După renunțarea americanilor de la ExxonMobil la proiectul de exploatare a zăcămintelor de gaze naturale din zona offshore de mare adâncime, și polonezii de la PGNiG s-au retras din acest proiect. Vestea a fost dată de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, într-un interviu oferit în exclusivitate în cadrul emisiunii Energy Trends, de la EM360. Ministrul a vorbit despre principalele schimbări care se anunță în sectorul energetic românesc, inclusiv despre planurile pentru dezvoltarea energiei nucleare și tranziția către un sector energetic mai sustenabil. 

Așadar, care este viitorul gazelor naturale din Marea Neagră? Cine va veni în loc și când ar putea începe exploatarea din perimetrul Neptun Deep? De acest combustibil depind foarte multe investiții în capacități noi de producție a electricității, vitale pentru securitatea energetică a țării, care a ajuns dependentă de importurile de electricitate.

Urmăriți declarațiile ministrului în interviul publicat de em360.ro.

ARTICOLE SIMILARE:

Distrigaz Sud Rețele: În ultimii 15 ani, am extins rețeaua cu circa 7.000 km, aproape cât distanța aeriană de la București la New York

Contorul inteligent, element care stă la baza dezvoltării mobilității electrice

Avertisment: România, expusă unui mare pericol de a nu putea susţine consumul de energie

FPPG: Gazoductul BRUA, necesar pentru asigurarea securității în aprovizionarea cu gaze naturale