Skip to main content

Pe 10 noiembrie, va avea loc cea de-a doua ediție a Forumului România Eficientă. Evenimentul este organizat de Energy Policy Group (EPG) în cadrul proiectului România Eficientă, cel mai mare proiect multianual de promovare a eficienței energetice în clădiri cu finanțare privată.

Ediția de anul acesta are loc în contextul Pactului Ecologic european și al inițiativei Renovation Wave (Valul de renovare), care încearcă să ofere o viziune sustenabilă pentru fondul de clădiri din Uniunea Europeană, prezentând barierele și oportunitățile renovării, precum și modul în care pot fi mobilizate resursele financiare și umane.

Printre vorbitori se află Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, Adrian Joyce, Campaign Director al Renovate Europe și Secretar General la EuroACE.

Dezvoltat de EPG și finanțat integral de OMV Petrom, proiectul România Eficientă are componente de informare și educare, de conștientizare a beneficiilor aduse prin creșterea eficienței energetice a clădirilor, precum și lucrări de renovare aprofundată a unor clădiri publice din diferite regiuni geografice ale țării.

ARTICOLE SIMILARE:

Asociații: 7 motive pentru a aloca 4 miliarde de euro pentru eficiența energetică a clădirilor

România Eficientă: Renovarea energetică a clădirilor poate contribui la relansarea economică a României după criza Covid-19

România Eficientă: Noi standarde obligatorii privind temperatura ideală din locuinţe, spitale şi şcoli

Noi obligații privind încărcarea vehiculelor electrice și automatizarea temperaturii în clădiri

Din 2020, toate clădirile noi trebuie să aibă consum aproape zero de energie