Skip to main content

UiPath, primul „unicorn” românesc din zona hitech și liderul mondial al pieței de Robotic Process Automation (RPA), a devenit unul din susținătorii EFdeN, un ONG studențesc care proiectează și construiește prototipuri de locuințe inteligente și verzi pentru competiții internaționale. 

Sursa: EFdeN

Sursa: EFdeN

După ce a reprezentat România la două ediții ale celei mai importante competiții mondiale pentru case solare – Solar Decathlon – în Versailles (2014) și Dubai (2018), unde a primit numeroase premii, în 2019, echipa EFdeN va începe pregătirile pentru edițiile viitoare ale Solar Decathlon și intenționează să lanseze un fond de cercetare.

„Fondul va ajuta ONG-ul să creeze un spațiu de lucru care să le permită membrilor săi și altor doritori să studieze noile tehnologii, să se expună la experiența de a locui într-o casă verde și să dezvolte alte produse durabile menite să facă clădirile mai eficiente din punct de vedere energetic și să reducă efectele schimbărilor climatice”, se arată într-un comunicat al EFdeN.

„Educația și inovarea reprezintă calea către un viitor mai bun. Sunt două valori comune ale UiPath și EDdeN și  suntem foarte entuziasmați să le sprijinim misiunea de a promova sustenabilitatea în rândul și cu ajutorul tinerilor din România, precum și activitatea de cercetare și dezvoltare”, a declarat Anna Ghica, Head of PR EMEA la UiPath.

Despre EFdeN

Înființat în 2013, EFdeN oferă o platformă unde mai mult de 550 de studenți din universitățile românești și-au pus în practică ideile și au lucrat împreună pentru a construi diverse produse verzi, printre care și case inteligente, sustenabile. În plus, ONG-ul a dezvoltat programe educaționale privind practicile durabile pentru companii, stații de încărcare solară pentru vehiculele electrice, „copaci” solari pentru a furniza energie electrică gratuită și verde, precum și un campus universitar verde. De asemenea, în ultimii doi ani, EFdeN a implementat cu succes energiaTa – un proiect unic al cărui obiectiv a fost acela de a face ca producția de energie să devină o realitate pentru gospodăriile românești.

Mihai Toader-Pasti (sursa: arhiva personală)

Mihai Toader-Pasti (sursa: arhiva personală)

„EFdeN este un incubator fantastic unde poți genera idei pe care să le testezi și unde ai posibilitatea să construiești prototipuri funcționale pe care să le testezi apoi în lumea reală. Înțelegem faptul că dezvoltarea abilităților necesare pentru a prospera pe timpul celei de-a 4-a revoluții industriale este esențială pentru noi”, a spus Mihai Toader-Pasti, Cofondator și Manager General EFdeN.

El a adăugat că, după doi ani dedicați proiectării și construirii de case modulare, ușor de construit și de asamblat, „acum ne uităm la moduri în care tehnologia RPA poate fi integrată în munca noastră pentru a ne amplifica eforturile de a crea case mai bune și mai durabile”.

  • La cea mai recentă competiție la care a participat, 2018 Solar Decathlon Middle East, echipa EFdeN a primit recunoaștere la nivel mondial, ocupând locul 1 la proba de Comunicare, al doilea în competițiile de Inginerie și Construcție, respectiv de Condiții de confort, și al treilea la testul de Sustenabilitate.

Despre UiPath

UiPath, liderul erei “Automation First,” promovează conceptul „un robot pentru fiecare persoană”, oferind pregătire și colaborare gratuite și facilitând învățarea de noi abilitați de către roboți prin intermediul inteligenței artificiale (AI) și machine learning-ului (ML). Misiunea companiei este să faciliteze accesul la aptitudini specifice erei digitale pentru mai mult de un milion de oameni prin intermediul UiPath Academic Alliance. Platforma de enterprise Robotic Process Automation (RPA) a companiei a automatizat deja milioane de procese repetitive pentru companii și organizații guvernamentale din toată lumea, îmbunătățind productivitatea, experiența clienților și satisfacția la locul de muncă a angajaților.

Recent numită de către Comparably drept al 6-lea cel mai fericit loc de muncă  și ocupând locul 11 în topul celor 50 de companii mari cu cea mai bună cultură organizațională, UiPath a devenit una dintre companiile de enterprise software cu cea mai mare creștere din istorie. Compania a primit finanțări de peste 400 de milioane de dolari din partea Accel, CapitalG, Credo Ventures, Digital East Fund al Earlybird, IVP, Kleiner Perkins, Madrona, Meritech, Seedcamp și Sequoia.

Foto: Exterior prototip locuință realizată de EFdeN (sursa: EFdeN)

ARTICOLE SIMILARE:

Echipa EFdeN a României, locul unu mondial în cursa Solar Decathlon Middle East la o nouă probă

România a obținut locul 2 la prima probă din cadrul competiţiei Solar Decathlon Middle East

Enel X România vrea să dezvolte 2.500 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în toată țara

Cum va schimba Revoluția 4.0 sectorul energetic și ce impact va avea asupra joburilor

Orașul din România care devine tot mai „smart”: va avea stâlpi de iluminat cu wifi, bănci cu încărcare USB și stații pentru biciclete electrice

Trei tineri arhitecți români au creat încărcătoare solare urbane, pe care le fabrică la Brăila