Conducerea Transelectrica a inițiat demersurile pentru constituirea companiei ca parte civilă în ancheta Parchetului General, deschisă după ce presa a semnalat că președintele Directoratului, Marius Carașol, și-a falsificat diploma de facultate. De asemenea, conducerea companiei a decis formularea unei plângeri penale împotriva lui Carașol, precum și depunerea tuturor diligențelor în sensul instituirii măsurilor asiguratorii în procesul penal, a transmis ieri Transelectrica într-un comunicat.
„Membrii Consiliului de Supraveghere și-au exprimat în mod hotărât intenția de a continua cu responsabilitate toate demersurile corecte din punct de vedere juridic, pentru protejarea intereselor companiei și recuperarea prejudiciilor constatate”, se arată în comunicat.
Totodată, Consiliul de Supraveghere a analizat situația unor posibile dificultăți în derularea activității companiei, ca urmare a revocării lui Marius-Dănuț Carașol (foto centru).
„Până la această dată, au fost declanșate procedurile legale pentru încetarea contractului individual de muncă al domnului Carașol în cadrul Sucursalei de Transport București. În același timp, a fost asigurată stabilitatea decizională a Sucursalei de Transport București, prin numirea interimară a unui director”, a mai transmis Transelectrica.
Marius Carașol a fost revocat din calitatea de membru al Directoratului, respectiv președinte al Directoratului (echivalentul poziției de director general – n.r.) pe 19 septembrie, după ce presa a relatat că acesta și-a falsificat CV-ul, spunând că “este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București”. În realitate, el era doar un electrician cu diplomă de liceu.
Cum a ajuns un electrician cu diplomă de liceu în fruntea unei companii strategice
Marius Carașol a fost selectat de Ministerul Economiei și pus în funcție pe 21 decembrie 2018, într-o mică lovitură de palat înainte de Crăciun, scrie G4media. Publicația a explicat că aceasta a însemnat înlocuirea oamenilor propulsați de fostul ministru al Economiei, Dănuț Andrușcă, cu cei sprijiniți de proaspăt numitul ministru de la acel moment, Niculae Bădălău.
Cum Dănuț Andrușcă a fost, de fapt, prelungirea în guvern a baronului PSD de Neamț, Ionel Arsene, schimbarea de la vârful Transelectrica a fost o parte din lupta subterană din PSD între gruparea Arsene și gruparea Bădălău, doi dintre cei mai influenți lideri locali din partidul de guvernământ. Citiți articolul complet AICI.
ARTICOLE SIMILARE:
Transelectrica, condusă de un fost procuror și de vicele PSD Dolj. O comparație cu cehii de la CEPS
EXCLUSIV: Conducerea ANRE se plimbă la Abu Dhabi pe banii consumatorilor de energie
Numire scandaloasă. Un specialist în furaje de la partidul PRO România, ales vicepreședinte ANRE