Skip to main content

În vederea atingerii obiectivelor ambițioase bazate pe știință, compania se angajează să aibă întreaga flotă formată din vehicule electrice până în anul 2030, care să utilizeze 100% energie regenerabilă, stabilind obiective de eficiență energetică, inclusiv utilizarea sistematică a sistemelor de management al energiei, a anunțat compania, într-un comunicat.

În imediata apropiere a Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită anual pe 5 iunie, ABB a anunțat că s-a alăturat la trei inițiative ale grupului internațional non-profit Climate Group, care se aliniază planului său de acțiune și cu domeniile de interes identificate pentru reducerea propriilor emisii. Astfel, compania se angajează la următoarele ținte:

EV 100: flota sa, care numără peste 10.000 de vehicule, să fie în întregime electrică până în anul 2030. ABB din Suedia, de exemplu, a început deja să-și inlocuiască cele în jur de 700 de mașini ale companiei cu vehicule complet electrice, în timp ce ABB din Marea Britanie a anunțat anul trecut despre faptul că flota sa, care numără peste 500 de mașini, va fi în întregime electrica până în 2025.

RE 100: până în anul 2030, să utilizeze 100% energie electrică regenerabilă. În 2020, 32% din totalul energiei electrice utilizate de ABB a fost achiziționat fie ca energie verde certificată, fie energie electrică generată de propriile centrale fotovoltaice ale companiei. Începând cu anul 2020, ABB din Elveția își asigură deja 100% din energie din surse regenerabile.

EP 100: să stabilească obiective de eficiență energetică și să continue implementarea sistemelor de management al energiei la sediile companiei. În prezent, peste 100 de sedii ABB au sisteme de management al energiei certificate extern sau sisteme proprii.

„Avem convingerea că această combinație dintre tehnologie și responsabilizarea oamenilor este esențială pentru reducerea emisiilor și evitarea încălzirii în continuare a planetei noastre”, a declarat Theodor Swedjemark, Chief Communications and Sustainability Officer.

Strategia de dezvoltare durabilă a ABB se concentrează pe domeniile cu cel mai mare impact – permițând o societate cu emisii reduse de carbon prin reducerea emisiilor, conservarea resurselor și promovarea progresului social. În cadrul strategiei sale și începând din anul 2021, ABB a adăugat, de asemenea, obiective specifice legate de sustenabilitate în cadrul procesului de evaluare a managementului senior al companiei.

Mai multe detalii pot fi găsite AICI.

ARTICOLE SIMILARE:

A fost lansat primul prototip de oraș sustenabil al viitorului din România, EFdeN Sustainable City

Comisarul Kadri Simson anunță schimbări importante pentru sectorul energetic, prin pachetul Fit for 55

NewsEnergy.ro a devenit Ambasador al Pactului climatic european