Skip to main content

Statele europene trebuie să își pună centura de siguranță pentru al doilea val al infecției de coronavirus, pentru că pandemia nu s-a terminat, a avertizat un oficial de top al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Europa, într-un interviu acordat publicației britanice The Telegraph și publicat astăzi.

Dr Hans Kluge, director pentru Europa al OMS, a lansat un avertisment către statele care au început să relaxeze restricțiile, spunând că acum este „timpul pentru pregătire, nu pentru petrecere”.

El a subliniat că deși numărul cazurilor de COVID-19 în țări precum Marea Britanie, Franța și Italia începe să scadă, nu înseamnă că pandemia s-a sfârșit. Epicentrul acesteia s-a mutat acum la est, cu un număr tot mai mare de cazuri în state ca Rusia, Ucraina, Belarus sau Kazakhstan.

Cel de-al doilea val al COVID-19 ar putea coincide cu izbucnirea altor boli infecțioase, a spus acesta, conform The Telegraph.

Publicația britanică mai notează, într-un alt articol, că Marea Britanie se va confrunta cu cel mai mare șoc economic din ultimii 300 de ani, dacă perioada de lockdown se prelungește în vară. De asemenea, pentru acoperirea deficitului bugetar uriaș, ar putea urma majorări de taxe și unele noi. De altfel, FMI a avertizat că economia globală se îndreaptă spre cea mai gravă criză de la Marea Recesiune din anii ’30.

România intră de azi în starea de alertă

  • România intră de astăzi, 15 mai, în stare de alertă pentru 30 de zile, ceea ce implică o relaxare a condițiilor de călătorie față de cele prevăzute în starea de urgență. Mai multe detalii despre noile condiții găsiți AICI.

Sectorul energetic, îndeosebi cel petrolier, a fost grav afectat de această pandemie.

ARTICOLE SIMILARE:

Analiză PwC: Industria energetică și coronavirusul. Adaptarea strategiilor la noua normalitate

EXCLUSIV: Povestea nucleariștilor de la Cernavodă care aprind, din izolare, lumina în România

Energie bună. Companiile energetice din România, un aliat puternic al sistemului medical în pandemia COVID-19

INTERVIU // Corneliu Bodea, Adrem: Industria energetică va fi pe locul trei ca impact negativ după turism și transporturi, din cauza COVID-19