Skip to main content

Asociația Centrul Român al Energiei organizează în data de 26 octombrie cea de-a 10-a ediție a conferinței Romanian Energy Day. Intitulată „X marks the spot. Clima stabilă pentru vremuri incerte”, conferința este adaptată în jurul Acordului Verde European și al programului „Fit for 55” și va încerca să deconstruiască Strategia Uniunii Europene pentru acțiune climatică în pilonii săi principali, anume energia, clădirile, transporturile, industria, precum și perspectivele industriei energetice românești cu privire la tranziția către emisii reduse de carbon, arată organizatorii, într-un comunicat de presă.

Uniunea Europeană s-a angajat să reducă emisiile cu cel puțin 55% până în anul 2030, actualul deceniu fiind crucial pentru acțiunea climatică. Obiectivul final este neutralitatea climatică până în 2050. Termenul pare îndepărtat, dar provocarea este masivă.

Probabil cel mai ambițios proiect politic de la înființarea Uniunii Europene, proiectul de Acțiunea Climatică și Acordul Verde European vor testa la limită coeziunea dintre statele membre. Totul depinde de menținerea pe drumul cel bun a obiectivelor europene de energie și climă și de eforturile comune întreprinse de toate țările și de toate sectoarele economiei, la unison.

  • Deja în cel de-al 10-lea an, Romanian Energy Day a devenit un forum relevant pentru dezbatere și cooperare regională, cu participarea la edițiile anterioare ale comisarilor pentru energie și climă Kadri Simson, Miguel Arias Cañete și Günther Oettinger, vicepreședintele Comisiei Europene Maroš Šefčovič, miniștrii energiei din statele membre și diverși oficiali de rang înalt din Comisia Europeană și Parlamentul European.

Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului: www.crenerg.org/RED2021

ARTICOLE SIMILARE:

Forumul Național de Redresare: România, în fața unei ocazii istorice de dezvoltare

Ce schimbări majore aduce pachetul Fit for 55 pentru UE. Tranziția verde riscă să conducă la o „revoluție galbenă”