Skip to main content

ACUE, Federația Asociației Companiilor de Utilități din Energie, anunță numirea Cristinei Păun în funcția de Director Adjunct al organizației. Cristina Păun va completa echipa cu obiectivul de a susține planurile de dezvoltare ale federației, a cărei misiune este stabilirea unui mediu de cooperare favorabil, transparent, deschis și stabil, pentru asigurarea tranziției energetice, a transmis organizația, într-un comunicat de presă.

“Energia a devenit placa turnantă în politicile economice de astăzi, așa cum este și digitalizarea. Piața globală se schimbă, piața europeană se transformă. Avem nevoie de politici care să construiască azi bazele economiei de peste 20-30 de ani. ACUE este implicată în toate aceste procese de pregătire și schimbare, pentru că energia este fundamentală pentru clienții casnici și pentru companii. Experiența Cristinei, care vine cu o privire 360 asupra industriei, ne va ajuta să acoperim mai bine legătura între problematica europeană și cea locală, să contribuim la conectarea partenerilor din industrii și autorități, astfel încât se ne asigurăm că vom putea valorifica potențialul energetic local, în favoarea clienților.”- arată Daniela Dărăban, Directorul Executiv al ACUE.

Cristina Păun a acumulat o experiență de peste 10 ani în consultanță locală și internațională și a dobândit o înțelegere cuprinzătoare a industriei energetice, cu accent pe cadrul de reglementare și finanțare nerambursabilă la nivel european și național. Astfel, Cristina a asistat cele mai importante companii care activează în sectorul utilităților din România și din Europa Centrală și de Est în proiecte strategice menite să ajusteze obiectivele și politicile companiilor în conformitate cu cerințele stabilite de reglementările UE și naționale.

ACUE este în prima linie a schimbărilor din energie, iar rolul meu va fi să completez munca echipei, să contribui la coordonarea activității experților, voi fi implicată în dialogul cu partenerii Federației, asociații și companii și în eforturile de a identifica cele mai importante provocări la care, împreună, căutăm soluțiile cele mai bune în contextul tranziției energetice”, menționează Cristina Păun, noul Director adjunct al ACUE.

Anterior alăturării echipei ACUE, Cristina a fost Director al Departamentului de Reglementare al Ciga Energy. Cristina este absolventă a Academiei de Studii Economice din București – Facultatea de Relații Economice Internaționale și are un master în Management și Administrație Publică.

Despre ACUE

ACUE este o federație reprezentativă la nivelul sectorului de activitate energie electrică, petrol, gaze şi minerit energetic, reprezentând interesele unor importante companii din domeniul producerii, distribuţiei, furnizării energiei electrice şi a gazelor naturale şi al serviciilor conexe acestor activităţi. ACUE reprezintă 23 de companii din sectorul energetic, ceea ce însumează un număr total de 22.500 de angajați și o cifră de afaceri anuală de peste 5,5 miliarde de euro. Valoarea totală a investițiilor realizate de membrii ACUE în perioada 2018-2022 s-a ridicat la peste 13,5 miliarde de lei. www.acue.ro

(Sursa fotografii: ACUE)