Skip to main content

Publicația InvesTenergy continuă tradiția și organizează un dublu eveniment, pe 3 octombrie: Conferința anuală cu tema “PREȚuim Energia viitorului”, ediția a 8-a, și Gala InvesTenergy dedicată Specialiștilor „Să punem Oamenii din Energie în lumină!”, ediția a 4-a. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE. Partener Strategic este EURELECTRIC – asociația industriei energie electrice europene. Evenimentul este susținut și de NewsEnergy ca partener media.

Peste 130 de persoane – reprezentanți ai Ministerului Energiei, Parlament, ANRE, Consiliul Concurenței, asociații de profil din țară și din Europa, companii din sectorul energetic, specialiști, reprezentanți mass-media – au confirmat participarea la evenimentul care se va desfășura la Le Chateau – Castelul din inima Bucureștiului, în data de 3 octombrie, începând cu ora 9.00.

Cristina Trefaș, Fondator & CEO InvesTenergy: “Suntem cu toții responsabili pentru energia viitorului, dar înainte de toate “Să prețuim energia!” Acesta este îndemnul nostru, să prețuim ce avem și să investim pentru un viitor energetic sustenabil și accesibil pentru toți românii.

România este o țară bogată și independentă din punct de vedere energetic, cu un sistem energetic puternic, cu resurse diversificate, ce beneficiază de tehnologii de vârf și experți valoroși. România este un factor de stabilitate energetică pentru regiune, iar contextul geopolitic actual este o oportunitate pentru țara noastră pentru a-şi consolida independenţa energetică.

Este momentul optim pentru a atrage și a face investiții în noi capacități de producție a energiei din surse regenerabile, gaz, nuclear, hidrogen, în exploatările de gaz din Marea Neagră, în dezvoltarea rețelelor de transport și distribuție a energiei, în tot sectorul energetic. Viitorul energiei în România se construiește azi. Avem toate datele să fim optimiști, trebuie însă să fim foarte atenți cum realizăm tranziția energetică, care vine cu multe provocări, dar și cu multe oportunități.

Împreună cu Oamenii cheie din sectorul energetic vom continua să dezvoltăm un dialog constructiv care să se constituie într-o evaluare realistă a situației actuale din sectorul energetic, cu propunerea unui tratament aplicat cu responsabilitate pentru problemele existente și care să conducă la decizii asumate pentru investiții strategice în energie! Împreună putem construi un viitor sustenabil pentru generațiile viitoare!”

Oameni-cheie din Energie vin la dublul eveniment InvesTenergy

La dezbaterile conferinței și-au anunțat prezența 28 speakeri și moderatori.

Conferința anuală InvesTenergy, cu tema “PREȚuim Energia viitorului” este structurată astfel: o Sesiune de deschidere și o Sesiune de dezbateri, cu tema: „Să punem Investițiile și Specialiștii în lumină! Decizii corecte și asumate pentru viitorul energiei. Provocări și lecții învățate, cum acționăm azi pentru mâine. Asociațiile de profil – responsabilitate și demers comun”.

În sesiunea de deschidere, vor participa, în calitate de  Keynote Speakeri,  Sebastian Burduja – Ministru, Ministerul Energiei, George Niculescu – Președinte, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE, Cristina PRUNĂ – Vicepreședinte, Comisia pentru Industrii și Servicii, Camera Deputaților și Dan-Virgil PASCU – Vicepreședinte, Consiliul Concurenșei. Sesiunea va fi moderată de Claudiu BUTACU – Președinte EFdeN & Asociația Solar Decatlon.

Pentru sesiunea de dezbateri, au confirmat participarea: Dan Dragoș DRĂGAN – Secretar de Stat, Ministerul Energiei, Mihaela Rodica SUCIU – Director General, Distribuție Energie Electrică România (DEER); Ionuț DUNĂ – Director General, PPC Energie și PPC Energie Muntenia; Claudia GRIECH – Director General, E.ON Energie România; Răzvan POPESCU – Director General, ROMGAZ; Ondrej SAFAR – CEO, Grupul EVRYO; Nicolas RICHARD – CEO, ENGIE Romania; Daniela DINESCU – Managing Director, PNE Romania; Alexandru CHIRIȚĂ – CEO, Electrica; Mihaela NYERGES – Partener, Nyerges & Asociații; reprezentanți ai Hidroelectrica și Transelectrica; Ioana PETCU – Adviser, Climate Change, EURELECTRIC; Daniela DĂRĂBAN – Director Executiv, Federația ACUE; Bogdan Nicolae STĂNESCU – Președinte Directorat, Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie – SAPE; Andrei MANEA – Director de Dezvoltare, OX2 România; Cătălin GRAMA – Chief Operating Officer, ADREM; Diana ROBESCU – Decan, Facultatea de Energetică, UNST POLITEHNICA București; Martin MOISE – Director General, REPOM & PrimVicepreședinte, PATRES; Liviu GAVRILĂ – Vicepreședinte, RWEA.

Dezbaterile vor fi moderate de Ion LUNGU – Specialist Energie & Consilier CNR-CME și Adrian TUDORA – Director General Adjunct, ELCEN.

“Să punem Oamenii din energie în lumină!”

Specialiștii vorbesc prin faptele lor. Ei joacă un rol crucial în orice domeniu de activitate, cu atât mai mult în domeniul energetic. Sunt profesioniștii pe care te bazezi în orice moment, tot ei sunt cei care predau ștafeta și inspiră generațiile viitoare.

În a doua parte a evenimentului anual, la Gala InvesTenergy “Să punem Oamenii din energie în lumină!”, începând cu ora 13.00, vor fi premiați specialiști din energie pentru activitatea lor de zi cu zi, pentru dedicația și profesionalismul lor.

Moderatoarea Galei dedicată specialiștilor în energie este Andreea NEGRU, Președinta Patronatului European al Femeilor de Afaceri – PEFA. Co-moderatoare este Grațiela DUMITRESCU – Inginer Energetician și Membră în Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE.

Mai multe informații, găsiți pe site-ul evenimentului: https://evenimente.investenergy.ro/

Partenerii dublului eveniment InvesTenergy

Partenerii oficiali sunt Distribuție Energie Electrică România – DEER și PPC Romania.

Partener Platinum este E.ON România.

Parteneri Gold sunt: PNE România, Grupul EVRYO, Hidroelectrica, Romgaz, Parapet,  Nyerges & Partners, OX2, ALRO, Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie – SAPE.

Parteneri Silver: ENGIE, ADREM, Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie – ACUE, Alive Capital, Electrica Furnizare, Repom, Electrocentrale București – ELCEN, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG. Parteneri: Delgaz Grid, Entera.

Cu sprijinul: Patronatului European al Femeilor de Afaceri, Asociației Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIE, Asociației Furnizorilor de Energie din România – AFEER, Organizației Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile – PATRES, Asociației Române pentru Energie Eoliană – RWEA, Asociației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton – ADAA, CNR – CME, HENRO, Voitin, EFdeN,  FEL România, Societății Profesionistelor din Energie din România – SPER, CIGRE Next Generation Network Romania, Boof Media, Asociației Energia Inteligentă, Phoenix Training.

Partenerii Media ai evenimentului sunt: Focus Energetic, E-nergia.ro, Energy Industry Review, Financial Intelligence, NewsEnergy, Energy Center, Media Uno, The Diplomat Bucharest.