FORUM Carieră în Industria Energetică 2025, dedicat studenților și tinerilor ingineri din domeniul energetic și electric, se desfășoară, în perioada 5 – 11 mai, la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București și la sediile companiilor partenere.
Organizat de Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE, în parteneriat strategic cu POLITEHNICA București și Ministerul Energiei, evenimentul își propune să faciliteze accesul tinerilor la oportunități reale de carieră în domeniul energetic și electric, reunind companii de prestigiu, specialiști de top și viitorii profesioniști din industrie.
Mircea BIȚOIU, Președinte AIEE, afirmă: “Suntem încântați de interesul crescut din partea companiilor și studenților, un indicator clar al utilității și așteptărilor legate de acest eveniment. An de an, diversificăm acțiunile pentru a satisface nevoile companiilor partenere și pentru a ghida studenții interesați de o carieră în sectorul energetic și electric. Pentru cele șase zile de eveniment, avem confirmarea participării a peste 30 de speakeri, incluzând autorități, reprezentanți ai POLITEHNICA București, precum și reprezentanți ai celor 12 companii partenere din domeniul energetic și electric. Peste 400 de studenți ai Facultății de Energetică și Facultății de Inginerie Electrică s-au înscris la eveniment. POLITEHNICA București își deschide porțile pentru FORUM Carieră în Industria Energetică începând de luni, 5 mai, marcând debutul unei săptămâni dedicate carierei, pline de energie pentru viitor.”
În cadrul ediției din acest an a FORUM Carieră în Industria Energetică, pe lângă prezentările companiilor, ce vor avea loc în sala 4.1 a Bibliotecii Centrale a POLITEHNICII București, cei prezenți vor putea lua parte la workshopuri organizate direct la sediile companiilor și la vizite tehnice în locații reprezentative pentru sectorul energetic. Totodată, în cadrul zonei Networking Corner, organizată în holul etajului 4 al Bibliotecii Centrale, studenții vor avea ocazia să interacționeze direct cu reprezentanții companiilor, prin discuții individuale, să pună întrebări și să primească informații despre oportunitățile de angajare, programele de internship și perspectivele de dezvoltare profesională.
Luni, 5 mai, a avut loc Deschiderea oficială a evenimentului, în prezența unor invitați de marcă din domeniu. Printre speakeri s-au aflat Constantin Saragea, Secretar General în cadrul Ministerului Energiei, Horia Necula, Prorector al Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA din București, Andrei Manea, Director Executiv al Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA), Liviu Gavrilă, Vicepreședinte al Romanian Wind Energy Association (RWEA), iar din partea organizatorilor Mircea Bițoiu, Președinte AIEE și Daniel Costianu, Vicepresedinte EUREL și Membru în Consiliul Director AIEE. Deschiderea a fost urmată de prezentările de companii, susținute de reprezentanți ai Nuclearelectrica, VINCI Energies, Rompetrol și Hidroelectrica.
Ziua de marți, 6 mai, continuă cu prezentări a unor companii mari și producători de echipamente, parteneri ai evenimentului. Reprezentanși ai PPC România, Siemens Energy, Eximprod, Schneider Electric, Adrem, E-INFRA, DEER și Transelectrica vor fi prezenți pentru a răspunde întrebărilor și curiozităților studenților. Moderatorii zilei sunt Prof. Dr. Ing. Emil Cazacu și de Conf. Dr. Ing. Nicoleta Arghira, membri AIEE.
Miercuri, 7 mai, marchează începutul seriei de workshopuri la sediile companiilor, studenții și tinerii ingineri fiind așteptați la Rompetrol și la PPC cu activități interactive, sesiuni aplicate și discuții directe cu profesioniștii din industrie. Aceste întâlniri oferă participanților ocazia de a descoperi din interior cultura organizațională, direcțiile de dezvoltare și perspectivele de carieră în cadrul unor companii de referință din domeniu.
Vineri, 9 mai, workshopul care se va desfășura la sediul Transelectrica va marca și închiderea primei ediții a proiectului Dispecer pentru o zi. Participanții vor avea ocazia să împărtășească experiențele și concluziile, urmând ca AIEE să pregătească ediții viitoare ale acestui proiect de succes.
Finalul forumului va fi marcat de vizite tehnice organizate pentru participanți, la obiective importante din sistemul energetic românesc. Astfel, zilele de 10-11 mai sunt dedicate vizitelor de studiu la: CHE Mihăilești – Hidroelectrica, Centrala Electrică Fotovoltaică – E-INFRA, CEF Călugăreni și Stația Electrică Chitila – PPC, Sucursala de Distribuție Ploiești – DEER.
Informații actualizate despre eveniment găsiți pe site-ul web dedicat: www.carieraenergetica.ro/cie2025
Parteneri media: InvesTenergy, Focus Energetic, E-nergia, Energy Magazine, MediaUno, Financial Intelligence, NewsEnergy, energynomics, EM360, Curs de Guvernare, Ziarul Bursa